ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizia CCR din 24 iulie 2018 pentru femei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un cadru didactic femeie (nascuta in mai 1955) avea dreptul (varsta standard&cotizatie minima) sa se pensioneze conform Legii Pensiilor inca din anul 2015 dar a mai beneficiat inca 3 ani de continuarea activitatii, ani care s-au incheiat odata cu anul scolar 2017-2018. Anul scolar respectiv s-a incheiat la data de 31 august 2018. Hotararea CCR din 24 iulie 2018 data pentru posibilitatea femeilor de a lucra pana la varsta de 65 ani a devenit operabila la 45 zile de la emitere adica pe 7 septembrie. Femeia respectiva a facut din nou cerere pentru continuarea activitatii. Se ridica urmatoarele intrebari:
- Mai era aplicabila in cazul ei hotararea CCR avand in vedere ca beneficiase de 3 ani de prelungire a activitatii?
- Cum trebuia sa procedeze scoala (Angajatorul) cand s-a incheiat al treilea an de prelungire la data de 31 august 2018?
- Daca i-a semnat din nou pentru prelungirea activitatii, ce fel de contract (perioada determinata sau nedeterminata) trebuia sa-I intocmeasca?
- Ce statut a avut persoana respectiva in intervalul 31 august-7 septembrie?


Vasile Ion
 User  Vasile Ion
a intrebat la 29 Ian. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Vasile ION la 29 Ian. 2019
Fiind deja trecut termenul de incetare a CIM ca urmare a in deplinirii conditiilor de pensie, incetarea CIM va fi la termenul pentru care i s-a incheiat CIM, demisie sau incetarea cu acordul partilor la initiativa uneia din parti.Practic este excedat termenul de incetare a CIM pentru pensionare si in opinia mea nu puteti la o eventuala incetare sa invocati articol din codul muncii privitor la pensionare in speta art 56 al.1 litera c, care ar fi o incetare de drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Ion
 User Vasile Ion
a raspuns userului georgeta ganea la 29 Ian. 2019
Doamna Georgeta GANEA,
Scoala (Angajatorul) i-a incheiat deja un alt contract de munca, dupa cele 36 luni de prelungire. Iar in perioada acestui contract, in mai 2018 deja a implinit varsta de 63 ani. Iar persoana respectiva nu a depus dosarul de pensionare. Cum trebuia procedat in acest caz in luna mai 2018?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2019
Prelungirea contractului de munca in faza initiala probabil s-a facut in baza articolului 99 din Legea 263 din 2010Art. 99
(1) Pentru asiguratii care au realizat stagiul minim de cotizare si care contribuie la sistemul public de pensii dupa implinirea varstei standard de pensionare prevazuta in anexa nr. 5, punctajul lunar realizat in perioada respectiva se majoreaza cu 0,5%.
Daca la data intrarii in vigoare a Deciziei CCR era in activitate poate beneficia de prelungire a activitatii corespunzător acestui act
Este insa posibilitatea ca doamna sa depuna dosar de pensionare si sa cumuleze pensia cu salariu.Acest lucru presupune incerarea CIM si incheierea unui alt CIM pe perioada determinata de timp de maxim 36 de luni.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024