ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

este legal sa nu se plateasca in invatamant concediul neefectuat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca am doar 10 zile de concediu efectuat, (la jumatate de norma si 24 ani vechime) si am fost anuntata prea tarziu de intoarcerea subita dupa un an a fetei pe care o inlocuiesc (ce a avut concediu de maternitate) dupa un an vechime in institutie, mi s-a zis ca nu pot sa-mi plateasca concediul neefectuat deoarece codul muncii nu le da voie. Este legal?

Corina Hojda
 User  Corina Hojda
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului adriana iancu la 22 Apr. 2015
Este o situatie destul de alambicata pentru ca acelasi Ordin, la fel ca legea invatamantului, prevede ca perioadele de CO neefectuate se vor consuma in vacanta scolara urmatoare, deci se reporteaza. In timp ce codul muncii prevede ca se poate plati odata cu incetarea.

Art. 1 din Ordinul 5559/2011
(6) Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant ?n vacanţele anului şcolar următor.
(7) Personalul de conducere, de ?ndrumare şi de control din inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic beneficiază de concediu de odihnă, conform Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, republicată.

Sunt prevederi speciale in invatamant, din pacate, si influentate de bugetul alocat pentru sistem. Normal cele doua ar trebui coroborate, insa atat timp cat exista divergente iar situatia este una clasica in invatamant, destul de des intalnita, avand doua acte normative se contrazic, singura care poate rezolva situatia este instanta de judecata, din punctul meu de vedere.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Desigur ca intra sub incidenta Ordinului MEC 5559/2011, dar asta nu inseamna ca daca la data incetarii contractului individual de munca aveti zile de concediu neefectuate, acestea nu se platesc. Art 2 alin(2) durata concediului de odihna se acorda proportional cu numarul de luni lucrate in anul scolar respectiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Vedeti ca intrati sub incidenta Ordinului MEC 5559/2011, care din cate cunosc eu este inca in vogoare:

ART. 2
(1) Cadrele didactice beneficiază de concediu de odihnă cu durata integrală dacă au prestat activitatea ?n baza unui contract individual de muncă, cu durată nedeterminată ori determinată, ?n tot cursul anului şcolar sau universitar.
(2) Cadrul didactic care a desfăşurat activitate la catedră o parte din anul şcolar/universitar are dreptul la un concediu de odihnă cu o durată calculată proporţional cu numărul lunilor lucrate ?n anul şcolar/universitar respectiv.
(3) ?n cazul ?n care angajarea s-a făcut după ?nceperea anului şcolar sau universitar, durata concediului de odihnă este proporţională cu perioada lucrată.
(4) Cadrelor didactice care au lucrat ?n diferite perioade ale anului şcolar/universitar un anumit număr de zile li se consideră luna integral lucrată ?n ?nvăţăm?nt dacă din ?nsumarea zilelor respective rezultă 30 de zile calendaristice.
(5) Personalul didactic ?ncadrat pe fracţiuni de normă beneficiază de concediu de odihnă proporţional cu timpul efectiv lucrat, calculat conform prevederilor alin. (2) şi (3).

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Este obligatoriu ca la incetarea contractului individual de munca, zilele de concediu de odihna neefectuate sa se compenseze in bani.
Codul muncii
Art. 146. (efectuarea si compensarea concediului de odihna)
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024