ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz. pot fi chemat la ore suplimentare in perioada preavizului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.daca in contractul individual de munca programul de lucru este 12 h urmate de 24 h de pauza dar eu practic lucrez 2 zile consecutive cate 12 h.daca imi introduc preavizul pot fi chemat la ore suplimentare in perioada preavizului? sau pot veni doar cum scrie in contractul de munca?si daca angajatorul nu doreste sa mi inregistreze preavizul cum pot proceda pt a demonstra acest lucru?faptul ca lucrez 2 zile consecutive 24 h poate fi un motiv pt a invoca art 81 alin 8 din Codul Muncii si sa-mi prezint demisia la zi...in contract la obligatiile angajatorului scrie dreptul la repaus zilnic si saptamanal....dar perioada de munca nu este cea specificata in contract...am lucrat si 5 zile consecutive 12 h...poate am pus prea multe intrebari dar nush cum sa procedez mai ales ca angajatorul imi spune ca nu o sa inregistreze preavizul decat cand vrea el...va multumesc anticipat!!!

Marius Dobrin
 User  Marius Dobrin
a intrebat la 16 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Dobrin
 User Marius Dobrin
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iun. 2014
Daca imi inaintez demisia cu art 81 alin 8 au dreptul sa mai mai faca cercetare disciplinara?si daca totusi pana la urma sunt demis pe motive disciplianer acest lucru poate avea efecte negative pe viitor? o sa -mi gasesc mai dificil un loc de munca din cauza asta?va multumesc pt raspunsuri si pt amabilitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marius Dobrin la 18 Iun. 2014
Puteti sa o trimiteti prin email sau cu recomandata prin posta si sa solicitati confirmarea lor de primire. Nu are cum sa va concedieze disciplinar fara o cercetare prealabila asa cum prevede Codul muncii, ar incalca legea daca ar face totusi acest pas.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Dobrin
 User Marius Dobrin
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Iun. 2014
Va multumesc ptr raspuns si pt lamuriri.Sediul firmei este la Bucuresti iar in punctul de lucru unde se desfasoara activitatea firmei nu exista HR...cum pot trimite demisia cu art 81 la Bucuresti si sa demonstrez ca am trimis-o..Angajatorul poate sa spuna ca nu a primit-o si sa-mi desfaca contractul pe motive disciplinare(cum de altfel sunt si amenintat voalat)....
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iun. 2014
Da, puteti invoca acel articol pentru ca intr-adevar nu se respecta contractul de munca. Nu puteti lucra 5 zile consecutive cu 12 ore si nici macar doua una dupa alta, nu este legal. Depuneti o plangere la ITM, iar cand depuneti demisia mergeti mai intai cu ea la HR sa o inregistreze, sunt obligati sa faca acest lucru. Demisia nu trebuie in niciun caz aprobata.

Daca demisionati cu art. 81 (8) nu se mai pune problema preavizului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024