ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incadrare si salarizare in cazul promovarii unui functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Prin prezenta, am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Un functionar public incadrat pe functia de referent de specialitate, clasa II, grad superior, gradatia 5, clasa 48 salarizare, beneficiaza de un salariu de incadrare de 1035 lei.
Este din vara anului 2014, absolvent al unei institutii de invatamant superioare, cu diploma de licenta. In urma promovarii examenului de promovare in cadrul institutiei, va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti pe ce functie ar trebui sa fie incadrat acest functionar public si ce salariu de incadrare va avea.
Va multumesc pentru amabilitate.


Claudia Popescu
 User  Claudia Popescu
a intrebat la 24 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2014
Imi pare rau, dar nu pot sa va dau un raspuns concret.Pentru a fi promovata nu este sufcient sa absolviti studiile superioare, este absolut necesar sa existe post vacant sau temporar vacant in institutia dumneavoastra. Eu v-am dat cadrul legal general, dar la nivelul fiecarei institutii exista si un act administrativ emis la nivelul ordonatorului principal de credite.
Salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia publica in care persoana in cauza este incadrata sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul incadrat in aceeasi institutie publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din OUG 103/2013.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Popescu
 User Claudia Popescu
a raspuns userului adriana iancu la 25 Nov. 2014
Buna ziua! Va multumesc mult pentru raspuns, dar va rog frumos sa imi spuneti concret cum ar trebui incadrat (pe ce functie) un functionar public actualmente incadrat ca referent de specialitate, clasa II, grad superior, gradatia 5, clasa 48 salarizare, cu un salariu de incadrare de 1035 lei si cu o vechime in munca peste 25 de ani, iar ca functionar peste 15 ani si care urmeaza a fi promovat ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant
superior, cu diploma de licenta si ce salariu va avea. Va multumesc inca o data pentru amabilitate si intelegere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Nov. 2014
Evaluarea personalului contractual din cadrul institutiilor publice , se face in conformitate cu art. 26 alin. (6) din Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale actului administrativ emis la nivelul ordonatorului principal de credite. Promovarea in grad se realizeaza in temeiul prevederilor art. 26 alin (1) ? (5) din legea 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 41 si urmatoatele din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011.
In concluzie promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024