ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce venituri se iau in calcul la stabilirea indemnizatie de somaj ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Desi in anexa 11 de stabilire a indemnizatiei in ultima luna este trecuta suma de 22174 lei(prima-18984 si 3190 -concesiu si salariu inregistrata si la finante -49440666/24.03.2014 Bancpost Buc.) nu a fost luata in calcul toata suma ci doar 3190 lei , restul sumei,conform ANFM Buzau,cazand sub incidenta art.296 indice 16 lit.c) Codul Fiscal.Printr-o adresa separata Bancpost face urmatoarea precizare :" la data incetarii activitatii la Bancpost,au fost platite pe langa salariu si suma de 18984 lei drept compensatie pentru activitatea prestata (si nu aferenta executarii C.I.M. cum sustine ANFM Buzau) la nivelul unitatii (peste 15 ani) pe durata executarii C.I.M. ; Suma de18984 lei nu o putem incadra la exceptie de la calculul contributiei de somaj , conform art.mentionat anterior pentru ca nu este prevazuta in contractul colectiv sau individual de munca sau a unei legi speciale cum specifica articolul; Contractul Colectiv de Munca in vigoare prevede acordarea de salarii compensatorii la concediere, ceea ce nu a fost in cazul dumneavoastre; Fata de cele prezentate mai sus suma platita de 22174 lei a facut parte din baza de calcul a somajului,CAS-ului si CASS-ului ."
Avand in vedere aceste aspecte sunt singurul pagubit,fie ca ANFM Buzau aredreptatesi atunci Bancpost a retinut ilegalsomaj, CAS si CASS silasuma de 18984 lei, fie Bancpost are dreptate si ANFM refuza sa-mi acorde drepturile legale.Cum ies din acest impas cui trebuie sa ma adresez ? multumesc.

Marcel Ladar
 User  Marcel Ladar
a intrebat la 17 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marcel Ladar
 User Marcel Ladar
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Ian. 2015
Multumesc . Tocmai aici nu vreau sa ajung, in instanta. Ministerul Muncii ..... poate rezolva situatia ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului marcel ladar la 22 Ian. 2015
In cazul de fata angajatorul dvs este cel care are dreptate. Atat timp cat acele sume nu au fost platite inbaza CCM sau CIM si nici a unui act normativ, atunci ei sunt obligati sa plateasca toate contributiile aferente acestor salarii. Mergeti la AJOFM inapoi cu acel raspuns al angajatorului si incercati o solutionare in baza lui. Daca nici asa nu reusiti adresati-va instantei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului marcel ladar la 18 Ian. 2015
Aveti doua puncte de vedere identice, al meu si al al ANOFM. Cred ca pentru a primi raspunsurile solicitate trebuie sa va adresati angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Marcel Ladar
 User Marcel Ladar
a raspuns userului adriana iancu la 18 Ian. 2015
Nu am prit raspunsurile solicitate. Unitatea angajatoare considera ca aceea prima nu intra sub incidenta art 296 indice 16 lit c) din Codul fiscal. Prin urmare a retinut atat somaj cat si CAS si CASS atat individual cat si angajator. Prin urmare, ce este corect si ce nu in interpretarea diferita a Codului fiscal.Daca ANOFM are dreptate cine imi returneaza sumele retinute individual ptr somaj CAS si CASS la valoarea primei si la ce institutie trebuie sa ma adresez pentru rezolvare ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2015
Nu se datoreaza contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj si contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit art. 296 indice 16 din Codul fiscal pentru compensatiile acordate in conditiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de munca, persoanelor concediate pentru motive care nu tin de persoana lor sau care, potrivit legii, sunt trecute in rezerva ori in retragere. Prin urmare aceste sume nu intra in acalcul indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024