ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reclamare fost angajator la ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-am angajat la o firma si nu mi s-a intocmit contract de munca. Dupa cateva zile de munca, am anuntat ca am decis incetarea colaborarii si nu am mai mers la munca din ziua respectiva. Am motivat prin faptul ca mi se pare o neconcordanta intre prezentarea de la interviu, salariu si atributii.
Cand am solicitat plata zilelor lucrate, angajatorul a refuzat aceasta, mi-a cerut daune materiale, m-a amenintat intentarea unui proces si m-a pus sa semnez un contract de munca antedatat, din ziua in care mi-am anuntat plecarea si nu am mai venit la munca; se pare ca acest contract fusese emis in acea zi si transmis prin REGES, fara stiinta si acordul meu insa, fara ca eu sa semnez acel contract si sa iau la cunostinta continutul lui. Bineinteles ca am refuzat semnarea oricarui document.
Ce pot face in aceasta situatie pt a imi incasa salariul pt zilele muncite si care sunt consecintele pt mine daca il reclam pe angajator la ITM? Va multumesc.


Ioana Ana
 User  Ioana Ana
a intrebat la 08 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Ana la 10 Apr. 2015
Nu exista un temei legal, cu legatura cu raportul de munca, pe baza caruia sa fiti actionata in judecata. Asa cum v-a raspuns si colega mea, atat timp cat nu aveti un contract de munca semnat de ambele parti nu exista acele efecte juridice pe care acesta l-ar produce in cazul semnarii. Angajatorul nu va poate da in judecata pentru ca ati renuntat la asa-zisa colaborare verbal pentru ca el insusi ar avea probleme ca urmare a incadrarii in munca a unui salariat fara existenta unui contract de munca. Iar legea este foarte stricta in aceasta privinta, la fel si controalele. Pe viitor insa incercati sa va asigurati ca aveti contractul semnat si valid, impreuna cu fisa postului, inainte sa incepeti efectiv activitatea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Ana
 User Ioana Ana
a raspuns userului adriana iancu la 09 Apr. 2015
Va multumesc.Iar in cazul in care voi fi actionata in judecata, cum ma pot apara, va rog, in aceasta situatie? Daca imi puteti raspunde in cateva cuvinte doar...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2015
Nu puteti face nimic. Contracul individual de munca se semnaza cu cel putin o zi anteror inceperii activitatii.Un contract individual de munca nesemnat de ambele parti nu isi produce efectele juridice pentru care se doreste a fi incheiat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024