ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concurs ocupare posturi concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O companie face o redimensionare a posturilor (din 30 salariati vor ramane doar 20), acest lucru se face prin selectie dintre angajatii existenti. Este posibil ca in perioada cand se organizeaza selectia o salariata sa fie in concediu de maternitate si sa nu se poate deplasa in companie, din cauza faptului ca esteinternata.

Exista vreo posibilitate legala ca angajata respectiva sa poata participa cu 10-15 zile mai tarziu la selectie pentru a nu rata ocazia ocuparii postului?

Multumesc!

Zanfira Negrea
 User  Zanfira Negrea
a intrebat la 02 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului zanfira negrea la 24 Apr. 2013
Salariata poate fi concediata le revenirea din materniate, daca nu opteaza si nu intra in CIC. Dar daca primiti cererea de CIC inainte ca ea sa termine maternitatea, va trebui sa o aprobati caz in care nu prea o mai puteti concedia fara reorganizare judiciara sau procedura de faliment.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zanfira Negrea
 User Zanfira Negrea
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Mar. 2013
Cei 30 de salariati ocupa o anumita functie si hotararea companiei este de a reduce numarul de salariati cu aceasta functie la 20, redimensionarea se face prin selectie cu precizarea ca la selectie participa doar salariatii cu aceasta functie.
Ce se intampla cu postul acestei salariate la terminarea concediului de maternitate daca doreste sa inceapa serviciul sau poate doreste sa intre cateva luni in CIC ?

multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Daca nu sunteti in reorganizare judiciara sau faliment angajata in cauza ar trebui sa ramana pe postul ei, nu aveti voie sa o concediati in timpul sarcinii fara aceste situatii. Codul muncii prevede acest lucru, cat si OUG 96/2003. Ceea ce inseamna ca ea nu se va numara printre angajatii dispobibilizati sau vizati in acest sens. Participarea la concurs poate fi refuzata de ea cat timp este in concediu medical puteti prelungi concursul cu inca 10 - 15 zile daca doriti acest lucru. Este o simpla sugestie, pentru ca legea nu va impune nimic in aceasta directie, a angajarii salariatilor. Nu imi dau seama insa ce fel de concurs organizati, inteleg ca este vorba de disponibilizari si nu angajari, iar motivul trebuie sa fie obiectiv si verificabil.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Gratiela Petrescu Radu Anton Viviana Serni alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024