ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: un coafor recruteaza pentru postul de cosmetician. In vederea acestui lucru viitoarele angajate trebuie sa treaca o proba practica care poate dura de la 2 ore la 6 ore si care va avea loc la punctul de lucru, in coafor. In cazul unui eventual control de la ITM, cum se poate justifica angajatorul ca persoana in cauza nu este angajata, ci doar efectueaza o proba practica? Se fac anumite documente? Un contract de proba, sau care sunt alternativele?
Va multumesc frumos!

Adaugata in: Recrutare si selectie
Veve Mihaela
 User  Veve Mihaela
a intrebat la 22 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Cat timp persoana respectiva nu este remunerata, pe de o parte, sunteti acoperita. Pe de alta, puteti stabili un registru sau o evidenta a probelor, in care sa treceti persoanele programate pentru un astfel de proces. Recrutorul care se ocupa de selectarea acestor candidati, sau persoana responsabila, are si el o baza de date, foarte probabil. Iar acolo apar trecute detaliile depsre procesul de recrutare. Plus, asa cum v-a spus dna Ganea, cat timp ati stabilit la nivel intern care este modalitatea de testare a persoanei respective ar trebui sa va ajute acest document si sa nu aveti probleme.

Puteti sa semnati si un acord cu salariatul din care sa reiasa acordul lui de a participa la aceasta proba, cu detalii referitoare la ziua si ora in care vor avea loc. Nu este obligatoriu dar va ajuta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Nu veti avea probleme.Fiecare angajator stabileste criterii proprii de verificare a aptitudinilor pentru ocuparea postului sau chiar proba de lucru.
Art. 29 din codul muncii republicat
(1) Contractul individual de muncă se ?ncheie după verificarea prealabilă a aptitudinilor profesionale şi personale ale persoanei care solicită angajarea.
(2) Modalităţile ?n care urmează să se realizeze verificarea prevăzută la alin. (1) sunt stabilite ?n contractul colectiv de muncă aplicabil, ?n statutul de personal ? profesional sau disciplinar ? şi ?n regulamentul intern, ?n măsura ?n care legea nu dispune altfel.
(3) Informaţiile cerute, sub orice formă, de către angajator persoanei care solicită angajarea cu ocazia verificării prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop dec?t acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum şi aptitudinile profesionale.
(4) Angajatorul poate cere informaţii ?n legătură cu persoana care solicită angajarea de la foştii săi angajatori, dar numai cu privire la activităţile ?ndeplinite şi la durata angajării şi numai cu ?ncunoştinţarea prealabilă a celui ?n cauză.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

TOP RASPUNSURI 2024