ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Interviu ocupare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
La data de 28.12.2012 am participat la un concurs pentru ocuparea unui post in cadrul unei banci.

Concursul a constat intr-un interviu cu un reprezentant al Directiei de Resurse Umane (DRU), urmat, ulterior, de o proba scrisa, precum si de un alt interviu cu directorul adjunct al directiei de specialitate careia se va subordona, pe linie ierarhica, ocupantul postului respectiv.

Va rog sa-mi comunicati daca a fost corect/legal faptul ca in cazul probei scrise eu si singura contracandidata am fost introduse in sali diferite (doar alaturate), nesupravegheate si cu telefoanele mobile. Ambele am fost informate (pe rand) ca va veni o colega a reprezentantului Directiei de Resurse Umane cu care am avut primul interviu din cand in cand. Intr-adevar, a venit o singura data colega respectiva in timpul probei scrise, iar, apoi, a mai venit (o singura data) si reprezentantul DRU.
Dupa plecarea acestuia din sala in care se afla contracandidata, am auzit cum aceasta (contracandidata) a cerut prin telefon raspunsuri la intrebarile din grila. Pe moment nu am stiut cum sa procedez. Am meditat cateva secunde, timp in care contracandidata se consulta in continuare la telefon.
Am hotarat sa ma deplasez la directia respectiva, luand cu mine si propria lucrare. In acel bioru erau prezente toate persoanele enumerate pe usa, fapt ce m-a intrigat. Printre acestea se afla si reprezentantul DRU cu care am am avut primul interviu si care parea a fi persoana delegata in cazul acestui concurs.
Am comunicat faptul ca ar fi trebuit sa fim supravegheate si ca respectiva contracandidata primeste raspunsuri la intrebarile din grila prin telefon si ca, de asemenea, este o situatie penibila. Am predat imediat lucrarea proprie.
Reprezentantul DRU m-a intrebat daca ,,sunt sigura de ce am auzit", iar eu stupefiata am raspuns ca da. Acesta s-a deplasat cu mine in biroul meu si mi-a zis ca pot sa plec sa iau aer sau sa servesc ceva sau sa beau ceva, ba chiar sa merg la toaleta. Am optat pentru toaleta spre care m-a condus, apoi, s-a deplasat in sala alaturata in care se afla contracandidata.

Vi se pare in regula cum au decurs lucrurile? Eu am considerat ca ar fi trebuit, urmare sesizarii mele, sa se verifice apelul telefonic al contracandidatei si, apoi, sa fie exclusa. Dimpotriva, nu s-a luat nico masura, ba mai mult, a participat si la proba urmatoare.

Urmare faptului ca nu s-a luat nicio masura, am cerut parerea prin telefon unui salariat din organizatia respectiva care a lucrat foarte multi ani la Resurse Umane(pe care il cunosteam datorita faptului ca eu insami am lucrat in aceasta organizatie pana acum 5 ani). Acesta a sesizat pe email la DRU incidentul.
Urmare emailului transmis de catre acest coleg care, intamplator, este si lider de sindicat in acesta organizatie, vicepresedintele organizatie cu care ar fi trebuit sa am ultimul interviu mi-a comunicat ca nu trebuia sa preocedez in acest fel, adica nu trebuia sa iau legatura cu acel domn care a transmis emailul catre centrala si ca se va organiza un nou ,,examen, doar cu o proba constand in spete concrete".
Nu inteleg de ce ar trebui sa aiba loc examen, in situatia in care vinovatii sunt::
-organizatia respectiva pentru modul cum s-a desfasurat concursul
-contracandidata care a trisat, ca sa nu zic ca a fraudat.

Care este punctul dvs. de vedere si cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc.

Adaugata in: Recrutare si selectie
Elena-cati Jijeu
 User  Elena-cati Jijeu
a intrebat la 29 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2012
Ce redati dvs este o problema interna, dar poate avea si conotatii legale, daca la baza procedurii se afla si criterii de selectie cu caracteri discriminatoriu. Insa pentru acest lucru sunt necesare dovezi.

Personal nu gasesc corecta procedura, pare sa aiba la baza o forma de nepotism. Din punct de vedere legal nu cred ca aveti ce face, cel mult sa nu va angajati acolo si sa incercati sa va cautati un alt loc de munca la alt angajator.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

TOP RASPUNSURI 2024