ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Selectie angajati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Vreau sa angajez un ajutor de bucatar. Au venit 4 persoane. Eu as vrea sa-i vad la lucru pe toti 4 si sa-l aleg pe cel care se potriveste cel mai bine cu activitatea noastra. Cum sa fac?
Trebuie sa inchei contracte pe perioada determinata si sa le inregistrez in Revisal pt. toti 4?
Pt. o perioada de proba de 15 zile trebuie incheiat contract pe 3 luni? Nu-mi permit sa platesc 4 oameni timp de 3 luni si sa constat ca nu sunt potriviti.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc.

Adaugata in: Angajare de proba
Elena Rus
 User  Elena Rus
a intrebat la 12 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Supuneti-i unui teste de 1 zi sau pentru gatirea unui anumit fel de mancare de exemplu, un assesment. Chemati fiecare salariat in cate o zi diferita, explicatii-le ca face parte din procesul de recurtare si doriti sa aflati cum se descurca la lucru. Astfel veti avea si feddback-ul bucatarului carepoate fi decisiv.

Cereti referinte si incercati sa faceti cumva o departajare la nivel practic, fie prin interviu preliminar, fie printr-un test practic. Incercati astfel sa salvati si niste costuri mari ale unor angajari si concedieri repetate. Construiti si un ghid de interviu, este necesar. In asa fel incat toti candidatii dvs sa fie evaluati in functie de aceleasi criterii.

Dupa angajare aveti la dispozitie perioada de proba. Totodata puteti incadra pe perioada determinata, avand o lejeritate mai mare de incetare daca salariatul nu corespunde.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2012
Eu nu recomand ca pentru ocuparea unui post sa angajati 4 persoane. Fiecare salariat vine cu speranta ocuparii postului. Sistemul de selectie a viitorului salariat trebuie sa preceada incheierea contractului. Va formulati foarte bine cerintele de ocupare a postului si urmariti persoana care se preteaza cel mai bine pentru ocuparea acestuia. Puteti cere recomandari de la ultimele locuri de munca, calificarile necesare, aveti interviul preliminar, etc. Numai in caz ca nu corespunde pe perioada de proba puteti sa-i incetati CIM in cursul sau la sfarsitul acesteia,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
Poti sa ii angajezi pe perioada determinata, iar in momentul in care te-ai hotarat asupra unuia dintre ei (un fel de evaluare asupra muncii sa zic asa) celorlalti poti sa le desfaci contractul de munca in sau la sfarsitul perioadei de proba (art.31. alin. 3: .. "pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia"). Nu esti obligata sa ii tii 3 luni. Pentru CIM incheiat pe o perioada de 3 luni, perioada de proba e de 15 zile lucratoare. Daca inchei CIM pt o perioada mai mica de 3 luni, perioada de proba e de 5 zile lucratoare.

Alte intrebari despre Angajare de proba

TOP RASPUNSURI 2024