ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical reducerea varstei standard de oensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In perioada 2009-2016 am lucrat in conditii deosebite de munca si am avut 83 zile de concediu medical care nu se datoreaza unui accident de munca si nici unei boli profesionale. Va rog sa-mi spuneti daca aceste zile sunt considerate stagiu de cotizare in grupa deosebita de munca si daca participa la reducerea varstei standard de pensionare( in conditiile unui stagiu complet de cotizare). Va multumesc.

Sorin Dan
 User  Sorin Dan
a intrebat la 08 Feb. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Dan
 User Sorin Dan
a raspuns userului Moise Marica la 24 Mar. 2017
Va multumesc pentru raspuns chiar daca nu e favorabil pentru situatia mea. Totusi exista art.10 din Hotararea 1014 din 30dec2015 care spune ca " perioada in care un salariat ce lucreaza in locuri de munca in conditii deosebite a fost in concediu de odihna sau incapacitate de munca se considera timp in care activitatea s-a desfasurat in conditiile locului de munca in care lucra la data ivirii acestor situatii." Oare nu m-ar ajuta acest articol ? Va multumesc inca odata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Moise Marica
 User Moise Marica
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Feb. 2017
Cf. art 30 al.
(5) Constituie stagiu de cotizare realizat în condiÅ£ii speciale de muncÄ?? Å??i perioadele în care un asigurat care îÅ??i desfÄ??Å??oarÄ?? activitatea în condiÅ£ii speciale de muncÄ?? se aflÄ?? în concediu pentru incapacitate temporarÄ?? de muncÄ?? Å??i/sau în concediu de odihnÄ??, dacÄ?? cel puÅ£in în ziua premergÄ??toare concediului a lucrat în locuri de muncÄ?? încadrate în astfel de condiÅ£ii de muncÄ??.

Asadar, concediile medicale sunt considerate stagii de cotizare numai pentru conditii speciale de munca.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2017
Din punctul meu de vedere este o inadvertenta.Concediile medicale pe adeverinta ar fi trebuit trecute la conditii normale.Faptul ca sunt trecute la conditii deosebite, ma repet, inseamna ca angajatorul a platit CAS-ul angajator si pentru zilele de concediu medical.Daca asa sunt inregistrate in adeverinta ca perioada contributiva in conditii deosebite sunt doua alternative si anume una sa se faca declaratie rectificativa cu corectarea celei existente sau mentinerea declaratiei asa cum a fost transmisa.In cel de-al doilea caz, da si perioada respectiva ramane ca perioada de contributie in conditii deosebite si se ia in seama la reducerea varstei de pensionare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Dan
 User Sorin Dan
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Feb. 2017
Multumesc inca o data pentru raspunsuri si mai ales pentru rapiditatea cu care le-ati dat. Totusi nu stiu cum sa "iau in seama informatiile din adeverinta cu stagiul de cotizare". V-as intreba inca o data daca acele zile de concediu medical din adeverinta mentionata (inregistrate in subcoloana "deos." din coloana "prestatii asig. socialein cond.) sunt considerate ca stagiu de cotizare in grupa deosebita de munca si daca aceste zile participa la reducerea varstei de pensionare? Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Sorin Dan la 08 Feb. 2017
Inseamna ca unitatea a platit CAS-UL pentru angajator si in zilele in care ati fost in concediu medical si in declaratiile de contributie de asiguirari sociale sunt incadrate in conditii deosebite.Luati in seama informatiile din adeverinta cu stagiul de cotizare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Dan
 User Sorin Dan
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Feb. 2017
Va multumesc pentru raspuns dar tot mai am o nedumerire. In "Adeverinta privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu in vederea stabilirii pensiei..." de la Casa de Pensii acele zile de concediu medical din intrebarea precedenta sunt inregistrate in subcoloana "deos." din coloana "prestatii asig. sociale in cond." desi exista si subcoloanele "norm" si "spec". M-as fi asteptat sa fie inregistrate in subcoloana "norm".
Va multumesc inca o data.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2017
Concediile medicale nu sunt incadrate la conditii deosebite.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024