ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

studii minime conform COR pentru o anumita pozitie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua! am o nelamurire referitoara la cariera mea, deoarece eu am terminat liceul am luat si diploma de bacalaureat, insa nu am mai terminat facultatea. am facut un singur an, iar dupa aceea am renuntat la idee din ratiuni financiare. mi-am gasit de munca, am promovat in cadrul companiei destul de mult in decurs de 4 ani de zile, si sincer nu m-am mai gandit la facultate. aceasta pana in momentul in care am ajuns in postura de a fi promovat ca analist, COR 251201 in urma cu 5 luni de zile. toate au fost bune si frumoase pana am semnat actul aditional si am fost informat de catre colega de la HR ca ar trebuii sa ma apuc si de facultate si sa o termin, pentru ca pentru pozitia pe care sunt incadrat in momentul de fata se cer studii superioare (minim diploma de licenta). din punct de vedere salarial nu sunt cu absolut nimic mai jos decat colegii mei cu studii superioare, iar din punct de vedere al cunostiilor tehnice ii depasesc pe majoritatea. exista sanse sa patim ceva (amenzi sau alte chestii) eu sau angajatorul? mentionez ca nu exista nici o legatura de rudenie intre mine si angajator si nici nu am alte rude angajate in cadrul companiei.
imi cer scuze daca nu am ales corect domeniul intrebarii si rog un admin o mute in locul corespunzator.
multumesc!

Catalin Olteanu
 User  Catalin Olteanu
a intrebat la 16 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2015
Cerintele de studii trebuiesc respectate la angajare ( sau la schimbarea functiei) , deoarece nivelul de instruire reprezinta o conditie necesara pentru incheierea valabila a contractului individual de munca. Sanctiunea pentru nerespectarea conditiilor necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca este nulitatea acestuia, in conformitate cu dispozitiile art. 57 alin. (1) din Codul muncii , republicat.
Art. 57. Codul muncii (nulitatea contractului individual de muncă)
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru ?ncheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin ?ndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) ?n situaţia ?n care o clauză este afectată de nulitate, ?ntruc?t stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este ?nlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul av?nd dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca ?n temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de ?ndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se ?nţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalin Olteanu
 User Catalin Olteanu
a raspuns userului adriana iancu la 18 Ian. 2015
ok si eu, respectiv angajatorul ce poate pati in cazul unui control?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2015
Pentru ocuparea unui post pentru care nivelul de instruire prevazut in Clasificarea Ocupatiilor din Romania este 4 (studii superioare) este interzisa angajarea pe acest post a unei persoane care nu prezinta actele doveditoare de studii superioare.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024