ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Aplicarea unei decizii ramase definitive.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La data de 10.05.2016 Curtea de Apel Craiova prin decizia luata dispune anularea deciziei de concediere si reintegrarea contestatorului pe postul detinut anterior.Obliga intimata XXX la la plata catre contestator a despagubirilor egale cu salariile si celelalte drepturi ce i se cuvin, indexte, majorate si actualizate de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva, precum si la plata dobanzii legale la aceste sume pana la data platii efective.
1. Decizia Curtii de Apel Craiova a fost pronuntata indata de 10.05.2016;
2. Decizia Curtii de Apel Craiova am primit-o in data de 02.06.2016;
3.In data de 08.06.2016 am solicitat unui executor judecatoresc , executarea deciziei CA Craiova prin toate modalitatile prevazute de lege;
4.In data de de 09.06.2016 am primit adresa de la fostul angajator sa ma prezint la locul de munca in data de 13.06.2016 ora 9;
5.Am raspuns prin scrisoare cu AR de primire ca decizia CA Craiova a fost investita prin executor judecatoresc si ca urmeaza ca acesta sa o execute la o data ce va fi stabilita de comun acord.
6.In data de 14.06.2016 am primit prin BEJ acelasi lucru la care i-am raspuns exact la fel;
7.In data de 15.06.2016 la fel;
8.In data de 16.06.2016, ora 20,30 am primit Decizie de incetare de drept a CIM in temeiul art.80 (3) din CM.

Intrebarile sunt:
1.Daca decizia emisa la data de 16.06.2016 este legala si temeinica?
2.Daca acesta este un abuz in serviciu sau nu?
3.Daca in perioada in care executorul judecatoresc cere incuvintarea executarii angajatorul [poate sa emita asemene a decizii?
4.Daca pot sa dau in judecata pt daune morale?La prima decizie.
Va multumesc anticipat,
Cu stima
Viasu Sorin Adrian 17.06.2016

Adaugata in: Concediere Reintegrare
Sorin Adrian Viasu
 User  Sorin Adrian Viasu
a intrebat la 17 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Adrian Viasu
 User Sorin Adrian Viasu
a raspuns userului adriana iancu la 20 Iun. 2016
Am solicitat punerea in aplicare a Hotararii Curtii de Apel Craiova prin executor judecatoresc, fapt ce a fost adus la cunostinta angajatorului in data de 09.06.2016 prin scrisoare recomandata cu AR de primire.
Nu inteleg de ce nu este valabila solicitarea mea prin executor judecatoresc? Executorul mi-a spus ca solicitarea se afla in procedura la Tribunal sau Judecatorie pentru incuvintare de executare. Imi puteti explica de ce decizia este legala (nu solutie fireasca) daca eu in data de 02.06.2016 am primit Hotararea CA si in data de 08.06.2016 am solicitat prin executor judecatoresc avocat sa fie pusa in aplicare si se asteapta incuvintarea instantei.Deci se afla in procedura.

Va multumesc!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Adrian Viasu
 User Sorin Adrian Viasu
a raspuns userului adriana iancu la 19 Iun. 2016
Dar am solicitat punerea in aplicare a Hotararii Curtii de Apel Craiova prin executor judecatoresc, fapt ce a fost adus la cunostinta angajatorului.In data de 09.06.2016 prin scrisoare recomandata cu AR de primire.
Nu inteleg de ce nu este valabila solicitarea mea prin executor judecatoresc? Executor mi-a spus ca solicitarea se afla in procedura la Judecatorie pentru incuvintare de executare. Imi puteti explica, de ce decizia este legala, daca eu in data de 02.06.2016 am primit Hotararea CA si in data de 08.06.2016 am solicitat prin executor judecatoresc Avocat sa fie pusa in aplicare si se asteapta incuvintarea instantei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2016
Alin 3 al art 80 din Codul muncii este un caz de inceare de drept a CIM. Este o solutie fireasca, din moment ce masura concedierii a fost anulata, contractul este reactivat. Dar, intrucat dumneavoastra nu ati solicitat reintegrarea in munca, CIM a trebuit sa inceteze de drept "la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti".
Asadar, acest articol dispune expres ca in cazul in care salariatul nu solicita repunerea in sittuatia anterioara, iar contestatia sa impotriva deciziei de concediere este admisa, contractul sau reactivat astfel, inceteaza de drept.
Prin urmare decizia emisa de angajator este legala. Aceasta decizie nu anuleaza despagubirilor egale cu salariile si celelalte drepturi ce vi se cuvin, indexte, majorate si actualizate de la data concedierii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024