ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional cu clauza de formare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ati putea, va rog, sa atasati un model - actual - de act aditional pentru formare profesionala. Care este perioada maxima permisa de legislatie in care angajatii trebuie sa nu aiba initiativa raporturilor de munca (altfel suporta costurile formarii).


Multumesc anticipat!

O zi cat mai reusita.

Maria U.
 User  Maria U.
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria U.
 User Maria U.
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Feb. 2013
Multumesc pentru model!

Actele aditionale pentru formare profesionala trebuie inregistrate in Revisal? Cu cat timp inaintea participarii la formare?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
ACT ADIÅ¢IONAL nr. ________/______________
la CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCÄ‚ nr.______________

?ncheiat ?n temeiul art. 198 din Codul Muncii
?ntre:
S.C _________________SA(SRL)_______________, str. __________________ nr. ______, reprezentată prin DIRECTOR . MANAGER, ADMINISTRATOR _______________________________________________
ÅŸi
? _____________________________________, av?nd funcţia _________________________ COR _________ la _________________________________.

?n urma negocierii părţile au convenit:
Art.1.- Domnul/doamna ____________________________va participa la un stagiu de formare profesională cu tematica: ?______________________________________________________? pe baza Referatului aprobat şi ?nregistrat sub nr. _______/________ ?n perioada ___________ prin scoatere integrală din activitate.
Art.2.- Pe perioada participării la cursuri de formare profesională domnul/ doamna ____________________________beneficiiaza de o indemnizaţie la nivelul salariului de bază sporului de vechime şi alte, drepturi permanente prevăzute ?n contractul individual de muncă. Dacă cursul se desfăşoară ?n afara localităţii de domiciliu şi/sau a sediului unităţii salariatul beneficiază de drepturile pentru delegare (deplasare) ?n interes serviciu (cazare, diurnă, transport) şi după caz de taxa de participare.
Art.3.- Domnul/doamna__________________________________ se obligă să frecventeze cursurile, să obţină calificative de promovare, să nu părăsească cursul din proprie iniţiativă.
Art.4.- Nerespectarea angajamentului dă dreptul angajatorului să recupereze de la domnul/ doamna ___________________________________ cheltuielile efectuate pentru formare profesională, respectiv contravaloarea cheltuielilor calculate pentru zilele de formare profesională plătite de angajator (indemnizaţia salarială, cheltuielile de transport, servicii de cazare şi pensiune completa, diurnă, după caz, taxa de instruire).
Art.5.- La terminarea cursului de formare profesională va prezenta certificatul de absolvire, certificatul de calificare la compartimentul de resurse umane pentru completarea dosarului personal.
Art.6.- După terminarea cursului, domnul/doamna ___________________________ se obligă să lucreze o perioadă de cel puţin _____________________________ de la terminarea cursului de formare profesională, la locul de muncă stabilit ?n raport cu pregătirea, specializarea - dob?ndite prin frecventarea cursurilor.
Art.7.- ?n cazul ?n care contractul individual de muncă ?ncetează la solicitarea salariatului sau din vina sa, ?nainte de expirarea termenului stabilit, cheltuielile cu formarea profesională vor fi recuperate, astfel:
? cheltuielile totale generate de pregătirea profesională ?n care intră (salariul plătit, transportul, cazarea, diurna, taxa de participare sau, după caz, pensiunea completă) se ?mparte la numărul de luni pentru care se obligă prin prezentul act să lucreze după terminarea cursului ?nmulţit cu numpărul de luni rămase p?nă la expirarea termenului şi corectate cu indicele de inflaţie anunţat de Banca Naţională de la data efectuării plăţilor.
Prezentul act adiţional s-a ?ncheiat ?n 2 exemplare.

ANGAJATOR, SALARIAT,

Atat timp cat angajatorul are obligatia ca o data la doi anui sa includa salariatii in program de formare profesionala as considera de bun simt ca perioada pentru care se obliga salariatul sa ramana in unitate ar fi de maxim doi ani.
In codul muncii nu se mai prevede un termen la care se obliga salariatul in functie de durata cursului sau de cheltuiala avansata de angajator.
Art. 198 Din codul fiscal
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024