ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta de venituri salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am cerut angajatorului meu ( bugetar ) completarea unei adeverinte tipizata ,luata de la o banca ,aceasta fiindu-mi necesara pt accesarea unui credit.
Vechime neintrerupta la acest angajator am 12 ani si 2 luni.
Primii 3 ani am fost angajat in baza unei foste legi 76,carea permitea angajatorului sa angajeze pe durata dederminata.Periodic mi se reinnoia CM,pina cind in urma cu cca 9 ani mi s-a incheiat CM pe durata nederminata.Intre cele doua tipuri de CM nu a fost nici macar o zi intrerupere.
Problema este urmatoarea : cei de la resurse umane,nu vor sa completeze adeverinta ceruta de mine cu vechimea reala ,efectiva si neintrerupta adica 12 ani si 2 luni.
Imi completeaza pe adeverinta doar 9 ani si ceva ,motivind ca n-au cum altfel deoarece acum cca 4 ani s-au eliminat carnetele de munca si a aparur REVISAL,si ca ar aparea nepotriviri intre data primei operari in REVISAL si data actuala si...etc etc.
Am incercat sa le explic ca nu este o ilegalitate sa completeze vechime toatal,neintrerupata ,pt ca aceasta reiese si din contractele de munca succesive din arhiva d-lor si din carnetul de munca care de asemeni exista in copie in aceeasi arhiva.
Necompletarea vechimii reale la aceeasi angajator ,imi afecteaza scoring-ul la accesarea creditului.
Cred ca e o mare prostie sa mi se completeze adeverinta tipizata cu 9 ani si ceva vechime si apoi sa-mi elibereze inca una in care sa mentioneze ca de fapt am 12 ani de vechime neintrerupti.
Va rog lamuriti-ma si sugerati-mi ce sa fac !
Ce baza legala au cei de la resurse umane sa faca asa ceva ?
Multumesc.


Adaugata in: Resurse umane
Caraianis V
 User  Caraianis V
a intrebat la 07 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
Se poate elibera o adeverinta cu vechimea totala realizata la angajatorul respectiv, pentru obtinerea creditului. Insa in mod normal vechimea realizata anterior lunii ianuarie 2011 se dovedeste prin carte de munca iar cea realizata dupa aceasta data se va dovedi prin adeverinta de vechime de la angajator.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024