ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare contractuala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata la primarie pe perioada determinata, 36 de luni, lucrez de un an si jumatate aici la un proiect finantat de UE. Mi s-a spus ca dupa terminarea contractului nu se mai poate prelungi, (chiar daca in fiecare an avem proiecte noi) si o sa fiu nevoita sa-mi caut un nou loc de munca. In plus am colegi care sunt functionari publici si li s-au atribuit in fisa postului atributii cu privire la proiectele europene, iau salarii mai mari ca si mine, nu inteleg de ce pentru ca sunt tot debutanti si plus de asta au trecut in grila 1 de salarizare, iar ei nu au vechimea de 3 ani lucrati pe cartea de munca. Am cerut explicatii la persoana care se ocupa cu incadrarile de salariu si mi sa spus ei iau un procent mai mare de la proiectul finantat de UE pentru ca sunt functionari si ca domnul primar este de acord. Va reamintesc ca colegii mei au vechime de aproximativ 1 an. Ce pot sa fac?
Va multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Petra Besutiu
 User  Petra Besutiu
a intrebat la 16 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Prelungirea contractului de munca pe perioada determinata intr-adevar nu poate depasi durata de 36 de luni prevazuta de Codul muncii republicat. Angajatorul insa nu poate fi obligat legal sa va mentina in activiate, mai ales dupa expirare, daca nu doreste acest lucu, legea nu obliga un angajator in aceasta directie.

Referitor la nivelul salarial, trebuie vazut si ce scrie in proiectul acela Europeana de finantare, s-ar putea sa apara ceva conditii speciale. Din ce spuneti inteleg ca acesti functionari, pe langa activitatea lor zilnica, au si proiectul UE. Ceea ce inseamna ca venitul lor va fi mai mare, cumulat din cele doua tipuri de activiati. Cel putin eu asa inteleg.

Daca sunt incalcate drepturi salariale, legale si / sau contractuale puteti depune o sesizare la ITM. Iar daca sunt drepturi salariale neacordate sau situatii discriminatorii, puteti actiona angajatorul in instanta de judecata. Dreptul se prescrie in 3 ani de la data datoriei.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024