ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Anuntarea la ITM a unui angajat care si-a dat demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Un angajat de al nostru si-a facut cererea de demisie pe 16 si a fost aprobata pe 17.06.2016, cu ce data a-si putea sa-i fac decizia de incetare si cand a-si putea sa trimit revisalul la ITM cu incetarea contractului.

Va multumesc,

Adaugata in: Resurse umane
Lavinia Popescu
 User  Lavinia Popescu
a intrebat la 21 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2016
In situatia in care, salariatul a solicitat incetarea contractului individual de munca si angajatorul a semnat acea cerere,se considera ca este de acord si contractul individual de munca inceteaza in baza art 55 lit b din Codul muncii(cu acordul partilor).
Demisia si incetarea contractului individual de munca ca urmare a acordului partilor,sunt doua dintre cele mai folosite modalitati de incetare a CIM, insa nu trebuie sa faceti confuzie.
Incetarea CIM prin acordul partilor are temeiul legal la art.55 lit.b din Codul muncii si poate fi initiata atat de angajat cat si de catre angajator.
Incetare CIM prin demisie este reglementata de art 55 lit.c si art 81 din Codul muncii si reprezinta incetarea contractului ca urmare a vointei unilaterale angajatului.
Potrivit art. 81 alin. 1 din Codului Muncii, actul de demisie se materializeaza "printr-o notificare scrisa, comunicata angajatorului??"In aceasta situatie angajatorul este obligat sa inregistreze demisia si contractul individual de munca inceteaza la expirarea termenului de preaviz sau la renuntarea totala sau partiala a angajatorului la ecest termen.
In Revisal se inregistreaza potrivit HG 500/2011.
HG 500/2011
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
i) data incetarii contractului individual de munca.
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza :
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024