ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Arest preventiv - munca la domiciliu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
in situatia in care am un salariat arestat preventiv - arest la domiciliu, as putea sa-i incetez suspendarea CIM si acesta sa isi faca treaba de birou acasa?

Sau si pe perioada arestului preventiv la domiciliu CIM este suspendat si salariatul nu poate presta munca in fol;osul angajatorului?


multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Mari Mari
 User  Mari Mari
a intrebat la 24 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2014
Suspendarea contractului de munca in cazul arestarii preventive a salariatului, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;

Tot Codul muncii prevede ca odata cu suspendarea contractului se suspenda si prestarea muncii, cat si plata drepturilor de natura salariala.

Art. 49
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Daca aceasta arestare se prelungeste peste 30 de zile, in conditiile prevazute de Codul penal, se poate recurge la concedierea salariatului, daca angajatorul opteaza pentru aceasta procedura.

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024