ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna seara si ,, LA MULTI ANI ! "


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Ma intereseaza care este salariul minim pe economie incepand din ianuarie 2012 ptr un angajat calificat si care este salariul minim ptr un angajat cu studii superioare .
2. Si a doua intrebare ar fi : daca intru in CFS din 15.01 si pana in 31 .01 , cu ce data anunt revisalul la ITM si care este data de incepere munca ?
Va multumesc anticipat !

Adaugata in: Resurse umane
Elena Dochian
 User  Elena Dochian
a intrebat la 04 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
1. Prin Hotararea de guvern 1225/14.12.2011 a fost stabilit un salariu minim brut la nivel de tara de 700 lei. Acest salariu se acorda unui angajat incadrat cu norma intreaga, indiferent de nivelul studiilor. Diferentele salariale intre persoane cu studii superioare si angajatii calificati sau necalificati se faceau prin aplicarea coeficientilor de ierarhizare, coeficienti prevazuti in cuprinsul CCMUN. Dat fiind faptul ca acest contract nu este in vigoare in acest moment, el fiind denuntat iar notiunea de CCMUN abrograta prin legea dialogului social 61/2011, coeficientii de ierarhizare nu mai exista regelementate la nivel national. Daca in CCM la nivel de ramura sau grup de unitati sunt prevazuti astfel de coeficienti incadrarea salariala se va face in functie de acestia. La fel si in situatia in care angajatorul include astfel de coeficienti in curprinsul CCM la nivel de unitate.

2. Data de 15.01 presupun ca este prima zi de CFS, respectiv in care nu desfasurati activitate. Conform HG 500/2011 suspendarea se inregistreaza in Revisal in termen de maxim 20 zile lucratoare de la data suspendarii, iar incetarea suspendarii ar trebui inregistrata in ziua in care va reluati activitatea. In cazul dvs prima zi de lucru ar fi 01.02.2011, aceasta reprezentand ziua in care inceteaza perioada de suspendare.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024