ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cate zile de concediu fara plata se poate acorda intr-un spital de stat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti cate zile de concediu fara plata pentru motive personale se poate acorda intr-un spital de stat, cand contractul colectiv si regulamentul intern prevede 90 zile.Solicitantul doreste 6 luni de concediu fara plata pentru motive personale.Hotararea nr.250/1992 se aplica si in cazul spitalelor, care prevede ca, concediile fara plata se acorda pe durate stabilite prin acordul partilor?Va multumesc.

Joana Pop
 User  Joana Pop
a intrebat la 23 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Nov. 2015
Codul muncii stabileste dreptul salariatilor la concediu fara plata, pentru rezolvarea unor situatii personale. Durata acestui concediu se stabileste in functie de situatia concreta a fiecarui salariat. In ceea ce priveste perioada maxima admisa, legislatia in vigoare nu stabileste o astfel de limita, ci prevede ca "durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern". Prin urmare, daca prin regulamentul intern al unitatii angajatoare (sau prin contractul colectiv de munca aplicabil) s-a stabilit ca durata maxima admisa pentru concediu fara plata este de 3 luni, aceasta dispozitie este aplicabila tuturor salariatilor acelei unitati.
Asadar, salariatul respectiv poate beneficia de un conceiu fara plata mai mare de 90 de zile, dar cu acordul angajatorului.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024