ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce sanctiuni se pot aplica in cazul nesemnarii fisei postului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Suntem in situatia in care 3 pers angajate intr-o institutie publica nu semneaza fisa postului.Mentionez faptul ca, la angajaare acestia au semnat fisa postului si chiar pe parcurs cand au aparut noi modificari/atributii.Aceasta s-a modificat in 2014 in conformitate cu prevederile legale si au condus la nesemnarea lor de catre persoanele in cauza. Cf regulamentului intern al institutiei noastre "nesemnarea de indata de catre angajat a fisei de post constituie abatere disciplinara grava".Intrebarea care o adresez este aceea: Ce sanctiune se poate aplica in aceasta situatie.Ce pot pati eu ca institutie in cazul nesemnarii de catre angajat.Va multumesc anticipat.

Joana Pop
 User  Joana Pop
a intrebat la 04 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Iulian Dumitru la 11 Nov. 2015
Nu refuzul de asemna fisa de post reprezinta abatere disciplinara, ci neindeplinirea sarcinilor de serviciu.
Potrivit dispozitiilor art. 39 alin. 2 lit. a din Codul muncii, salariatului ii revine obligatia de a realiza norma de munca sau de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului acesta putand fi sanctionat disciplinar pentru neindeplenirea atributiilor stabilite de fisa postului.
Salariatul va putea fi sanctionat disicplinar pentru refuzul de a semna fisa postului daca regulamentul intern instituie aceasta obligatie sau califica drept abatere diciplinara acest refuz.
Potrivit art. 258 lit. e din Codul muncii, regulamentul intern trebuie sa cuprinda reguli concrete privind disciplina muncii in unitate.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Dumitru
 User Iulian Dumitru
a raspuns userului adriana iancu la 10 Nov. 2015
Buna ziua.

Nu-mi atribui calitate de jurist, ci doar de simplu salariat cu bun simt.

Nu nesemnarea fisei de post de catre un salariat reprezinta abatere disciplinara, ci motivul pentru care nu o semneaza.

Din formularea intrebarii dnei. Pop, rezulta ca fisa de post a fost modificata in 2014 in conformitate cu prevederi legale. In acest caz nu vad motivul pentru care salariatii nu vor sa semneze fisa de post. In acest caz, in urma unei cercetari disciplinare, s-ar putea concluziona despre o fapta de indisciplina.
In cazul in care salariatii au refuzat semnarea fisei de post, erau obligati sa motiveze acest refuz al lor printr-un raport adresat conducerii.

Fisa de post nu OBLIGATORIU trebuie semnata. Fisa postului, conform Codului muncii facae parte integranta din CIM, iar ca orice contract, mai intii se negocieaza.

In concluzie, daca pina acum salariatii nu si-au motivate refuzul semnarii fisei de post, consider ca se poate deschide cercetarea disciplinara impotriva lor, in urma careia, daca nu rezulta un motiv real pentru care ei refuza semnarea fisei de post pot fi sanctionati pentru indisciplina.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2015
La sfarsitul cercetarii disciplinare, angajatorul poate sanctiona salariatul gasit vinovat de savarsirea abaterii disciplinare, pentru aceasta poate folosi orice sanctiune din cele enumerate la art. 248 alin.1din Codul muncii cu respectarea dispozitiilor art. 249 alin. 2 si ale art. 250 din Codul muncii .


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024