ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

comisie de disciplina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
asi avea o intrebare privind comisia de disciplina cate zile trebuie acordate pt a se prezenta la invitatie 3 sau 5 si aceste zile sunt calculate calendaristic sau zile lucratoare. inspectorul de R.U trebuie sa participe la comisie?


si asi mai avea o intrebare: in cazul in care un angajat nu s-a prezentat la serviciu de 2 zile trebuie sa-i suspend CIM in revisal?

Va multumesc din suflet

Adaugata in: Resurse umane
Krisztina Bene
 User  Krisztina Bene
a intrebat la 15 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2013
Nu este precizat niciairi un termen referitor la raspunsul membrilor la invitatia de a face parte din comisia de disciplina. Puteti stabili un astfel de termen in CCM sau RI, sau puteti pur si simplu imputernici un salariat, pentru efectuarea cercetarii. De regula acest salariat este inspector RU pentru ca el cunoaste procedura legala. Comisia nu este obligatorie, ea se constituie daca este prevazut astfel la nivel de unitate.

Art. 251 - Codul muncii
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Pentru prezentarea salariatului la data din convocare, luati in calcul drumul dus - intors al remandatei, in cazul in care convocarea este transmisa prin posta sau alte mijloace de corespondenta, si nu inmananta personal.

Daca salariatul dvs lipseste nemotivat atunci se intocmeste decizie de suspendare si se opereaza in Revisal suspendarea, in termen de 20 de zile lucratoare asa cum prevede HG 500/2011, si se trasmite modificarea catre ITM.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024