ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere individuala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ! am o salariata care vine din concediul pentru cresterea copilului da pana la 2 ani ,este obligatoriu sa ii dau preaviz avand in vedere ca nu mai am loc de munca disponibil.

Adaugata in: Resurse umane
Rus Nicoleta
 User  Rus Nicoleta
a intrebat la 21 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 21 Iun. 2013
Postul poate fi desfiintat pe perioada concediului crestere copil cat timp intervine o reorganizare judiciara sau procedura falimentului. Nu stiti daca este asa. Cat despre mentinerea in activitate trebuie precizat ca aceasta protectie se acorda doar daca salariata sau salariatul nu a beneficiat de ea anterior.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2013
Pe perioada cat a fost in CIC nu putea fi desfiintat postul.CIM s-a suspedat de pe postul pe care era incadrata.La reluarea activitatii salariata revine pe postul avut anterior suspendarii CIM. In plus, angajatorii au obligatia mentinerii in activitate 6 luni de la reluarea activitatii.Vedeti sa nu aveti probleme.
La intrebarea dvs. raspunsul este da.Preavizul este obligatoriu la concediere in baza art 65 al.1 din codul muncii republicat
SECÅ¢IUNEA a 6-a
Dreptul la preaviz
Art. 75
(1) Persoanele concediate ?n temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate ?n temeiul art. 61 lit. d), care se află ?n perioada de probă.
(3) ?n situaţia ?n care ?n perioada de preaviz Contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2) .

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024