ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o angajata in concediu crestere copil. Pe data de 1 iunie copilul implineste 2 ani. Firma la care este angajata acum nu mai are activitate si trebuie sa o reangajez pe o alta firma sa aiba continuitate.
Cu ce data trebuie sa ii inchei contractul de munca pe vechea firma, avand in vedere ca 2 iunie, ziua cand trebuie sa se intoarca la munca este sambata.
Pot sa transmit in data de 1 iunie, adica vineri incheirea contractului si tot pe 1 iunie sa transmit angajarea pe noua firma si cu ce data?
Am primit raspunsul dar as mai dori sa intreb ceva:

Prin urmare voi face decizia de incetare si operarea in Revisal in data de 05 iunie, deoarece 4 iunie este zi libera, insa cu data incetarii de 02 iunie.
Ce as dori sa intreb, angajarea pe noua firma cand trebuie sa o transmit, se poate sa o transmit in data de 01.06.2011, insa data angajarii fiind data de 02.06.2012?

Multumesc.


Adaugata in: Resurse umane
Andrea Andrea
 User  Andrea Andrea
a intrebat la 21 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2012
Contractul de munca in cazul in care angajatorul isi inceteaza activitatea, prin dizolvare, poate inceta de drept de la data la care acesta isi inceteaza existenta.

Art. 56
1 Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii.

Reangajarea, daca salariata nu doreste sa reinceapa activitatea mai devreme de 2 ani, o puteti face fie in ultima ei zi de concediu astfel incat ea sa poata incepe activitatea in ziua imediat urmatoare implinirii varstei de 2 ani de catre copil, fie dupa incetarea concediului

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024