ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical si program de 12 cu 24


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dorii sa stiu cum se ponteaza un salariat care lucreaza la program de 12 cu 24 in urmatoarea situatie: trebuia sa lucreze luni si marti sa aibe liber, dar s-a imbolnavit si si-a luat concediu medical 1 zi, cealalta zi cum se considera?Se considera zi libera sau trebuie sa-i iau o zi de concediu de odihna, deoarece concediul medical nu ii acopera cele doua zile decat 1 zi?Va fi luni in concediu medical si marti in concediu de odihna sau luni in concediu medical si marti liber?Daca ar fi lucrat 12 ore avea dreptul la liber, dar in cazul acesta mai are dreptul la ziua libera daca nu a lucrat?

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 12 Iul. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Gavra
 User Daniela Gavra
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2018
N-as putea preciza vreo lege anume dar va spun cum procedez eu, poate va este de ajutor. Pornesc de la norma lunara de 8 ore/zi x numarul de zile lucratoare din luna respectiva. Atatea ore ar trebui sa lucreze angajatul in luna respectiva daca nu ar avea concediu medical sau concediu de odihna. Deoarece a fost in concediu medical o zi, din numarul de zile lucratoare scad o zi si obtin cate zile ar fi trebuit el sa lucreze si inmultesc cu norma zilnica (8 ore/zi). Calculez cat a lucrat in fapt prin inmultirea nr. de ture cu nr. de ore prestate) si astfel vad daca a lucrat suficient sau nu. Exemplu practic: un angajat in luna iulie are 2 zile concediu medical si a lucrat in ture de 12 ore:
nr de ore care trebuie sa lucreze: 22 zile lucratoare-2 zile concediu medical=20 zile x 8 ore= 160 ore.
A lucrat pana in prezent: 13 ture x 12 ore = 156 ore, deci este sub norma cu 4 ore (pe care trebuie sa le mai efectueze pana la sfarsitul lunii iulie)

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024