ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu Posta Romana-obligativitate sau nu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca legislatia prevede situatii in care nu se acorda concediul de odihna? Concret, salariatilor Postei Romane li se spune ca nu pot beneficia de concediu de odihna din cauza ca nu se poate angaja temporar (sezonier) un inlocuitor.
Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Gol Atza
 User  Gol Atza
a intrebat la 12 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gol atza la 14 Iul. 2014
Iar pentru cazurile in care CO chair nu poate fi acordat in anul in curs el se reporteaza pentru anul viitor, angajatorul fiind obligat sa se asigure ca salariatii beneficiaza de acest drept pana la finalul lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gol atza la 14 Iul. 2014
Acest lucru poate fi observat de inspectorii ITM daca vin in control. Din oficiu nu se va sesiza nimeni, daca nu ajung in unitate sa verifice pontajele, statele si sa obtina declaratii de la salariati. Aceste informatii nu sunt transmise catre ITM, pontajul in speta, si nici datele la care intrati in concediu de odihna, ele raman in evidenta interna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gol Atza
 User Gol Atza
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Iul. 2014
Multumesc mult pt raspuns! Si mie mi se pare aberant si abuziv, cu atat mai mult cu cat este o mare companie! Culmea este ca unii angajati ai Postei (acolo unde sunt mai multi, suficienti) beneficiaza de CO. Si ma intreb: oare niciun organ abilitat nu observa ca un angajat lucreaza 12 luni si deci, nu a beneficiat de concediu?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Iul. 2014
Este gresit acest raspuns, si din punctul meu de vedere unul abuziv. Pe perioada concediului de odihna contractul de munca nu se suspenda, ceea ce inseamna ca angajatorul nu poate incadra un inlocuitor in acest timp. Iar concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat, fiind un drept al salariatului recunoscut prin lege, si se efectueaza in natura. Refuzul angajatorului poate atrage sanctiuni din partea ITM daca depuneti o plangere sau daca se depisteaza la un control neacordarea lui, si in acelasti timp va da dreptul sa actionati angajatorul in instanta pentru recuperarea drepturilor neacordate conform legii si contractului. Situatiile in care nu se acorda CO sunt cele precum concediu fara plata pentru perioada prelungita, CIC cu sau fara indemnizatie, absente nemotivate, toatea aceste perioade reducand numarul de zile CO cuvenite pe an, sau chiar anulandu-le. De ex, daca aveti CFP pentru un an, in acel an nu aveti dreptul la CO. La fel si in cazul concediului pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024