ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal dupa terminarea contractului de munca pe durata determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, sunt insarcinata 4 luni si jumatate, urmand sa nasc pe data de 12.04.2017(DPN). In acest moment sunt angajata cu un contract de munca pe perioada determinata, inceput la 11.01.2016 si avand ca data de incetare 11.01.2017. Am vorbit la HR si din pacate contractul nu se mai poate prelungi deloc. Calculand zilele ramase pana la nastere de la incetarea contractului, raman minim 91 de zile, dintre care maxim 84 stiu ca sunt pentru concediul prenatal, ramanand minim 8 zile neincadrate nicaieri.

Vorbind cu cei de la HR, mi-au sugerat "sa incerc cu concedii.." dar nu au fost foarte expliciti si nu prea am inteles aceasta posibilitate.
Eu am si o sarcina cu risc crescut, deci sigur voi putea avea concedii medicale in aceea perioada avand in vedere situatia medicala.

1) Unde ar trebui sa depun cererea de concediu de maternitate de la medicul de familie, care stiu ca in mod normal se depune la HR? As mai avea, de fapt, drept la concediu prenatal daca numai sunt angajata?

2) Ce variante as avea pentru a putea primi concediul prenatal in aceste conditi (contract pe perioada determinata incetat prea devreme fata de data inceperii concediului prenatal)?

3) Imi puteti explica exact cum m-ar putea ajuta si cum ar putea influenta un/niste concediu medical/ concedii medicale, concediul prenatal?

4) As putea prelungi contractul cu aceste concedii medicale? Daca da, in ce masura?


Exemplu, sa presupunem ca as intra intr-un concediu medical pe 05.01.2017 (inainte de incetarea contractului) si s-ar termina pe 15.01.2017 (dupa incetarea contractului), apoi acest concediu ar fi urmat de altele pana la intrarea in prenatal.
5) Unde as depune aceste concedii medicale, in conditiile in care contractul propriu-zis se termina la 11.01.2017?

6) As mai fi in acest caz asigurata la momentul nasterii?

Va multumesc!

Teodora Cristian
 User  Teodora Cristian
a intrebat la 14 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024