ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul medical la expirarea contractului de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am un salariat caruia ii inceteaza contractul individual de munca pe 22.02.2014 pentru ca este angajat pe perioada determinata, iar pe data de 24.02.2014 este in concediu medical. Cum trebuie sa procedez?

Rus Nicoleta
 User  Rus Nicoleta
a intrebat la 24 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2014
Ii platiti concediul medical pana in ultima zi lucratoare de contract inclusiv, iar dupa incetarea contractului de munca plata concediului medical va fi preluat in plata de catre Casa de Sanatate.

ART. 32 - OUG 158/2005
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

Primele 5 zile de concediu medical sunt suportate din bugetul propriu de salarii, iar din a 6-a zi indemnizatia va fi suportata de FNUASS, acesti bani putand fi recuperati de angajator prin depunerea unei cereri, insotite de certiciat si a D112 la Casa de Sanatate, in termen de 90 de zile de la data la care angajatul avea dreptul la indemnizatie. Insa numai sumele suportate pana la incetarea contractului, nu si cele ulterioare.

Potrivit Codului muncii republicat, atunci cand pe parcursul unei perioade de suspendare a contractului de munca intervine o cauza de suspendare a contractului de munca, aceasta cauza prevaleaza. Ceea ce inseamna ca raportul de munca poate inceta de drept pe parcursul concediului medical, angajatorul neavand obligatia de a-l prelungi sau a mentine raportul de munca in continuare.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

Intocmiti decizia de incetare a contractului in maxim 5 zile lucratoare de la data incetarii si transmiteti documentul angajatului, in acelasi numar de zile de la intocmirea ei. Nu uitati sa operati in Revisal decizia cand o intocmiti.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.............
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)?j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024