ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conflict de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
1. Angajatorul a dorit modificarea duratei CIM din nedeterminata in determinata si nefiind de acord, am fost instiintatat in scris ca modificarea se va produce, iar daca doresc sa apelez la instanta.
2. Am solicitat CFP pe o perioada de 1 an si respectiv 30 zile din motive persoanale cf. Codului Muncii si dupa 30 zile mi s-a raspuns ca nu beneficiez de acest drept. Am revenit cu o cerere pt 1 zi concediu fara plata din motive personale si iarasi am fost anuntata ca nu se aproba. Ce este de facut in situatia data avand in vedere ca nu reusesc sa ajung la serviciu in acea zi?
Multumesc anticipat!

Adaugata in: Resurse umane
Laurik Marena
 User  Laurik Marena
a intrebat la 31 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Aug. 2012
Legal o astfel de modificare nu este posibila, contractul incheiat pe perioada nedeterminata nu poate fi transformat in unul pe perioada determinata. Mai mult, o atare modificare a unui element contractul nu poate fi facuta fara acorul dvs. prin incheierea unui act aditional la CIM. Modificarea duratei poate fi facuta fara acordul dvs. numai daca este impusa de un act normativ, altfel nu. Puteti apela la instanta, cu siguranta veti avea castig de cauza.

Referitor la concediu fara plata pentru nevoi personale, el poate fi refuzat daca absenta dvs de la locul de munca in acea perioada ar periclita activitatea, insa acest lucru ar trebui confirmat de angajator. Numarul de zile de CFP pentru probleme personale se stabileste prin Regulamentul intern sau contactul colectiv de munca aplicabil. Daca nu vi se aproba concediul si lipsiti angajatorul va poate acuza de abatere disciplinara ca urmare a absentarii nemotivate, si poate declansa o cercetare disciplinara. Daca simititi totusi ca angajatorul refuza acest concediu din rea vointa si nu vi se respecta drepturile legale faceti o sesizare catre ITM. Insa pana la obtinerea aprobarii pentru CFP incercati sa nu lipsiti de la locul de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024