ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract cu timp partial angajat sub 18 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua pot angaja un elev sub 18 ani care sa lucreze in weekend? Cum L-as putea angaja ca sa fie si legal si corect si ca sa-l pot chema in zilele in care am nevoie de personal pana intra in vacanta si pana la maximum de 20 ore/saptamana? cu 4 ore sau cu timp pe saptamana 20 ore si cat ar trebuii sa-i dau salar 488?Multumesc

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 22 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mai. 2015
Concediul de odihna nu este perioada de suspendare a CIM, ci un drept al salaratului acordat in baza legii si in raport cu timpul efectiv lucrat. Salariatul titular de post poate fi inlocuit numai in cazul suspendarii CIM (cu exceptia grevei) sau al concedierii. Astfel, salaraitul aflat in CO nu poate fi inlocuit cu un alt salariat.

Persoanele sub 18 ani pot fi incadrate cu CIM cu norma intreaga de 6 h/zi, 30 de h pe saptamana, pe perioada determinata sau nedeterminata.

In contractul cu timp partial se poate trece norma saptamanala sau lunar, insotita de modalitate de distribuire a timpului de lucru (4 h/ sau sau inegal - si specificati cum).

Pentru norma de 20 h/saptamana salariul ar fi de 650 lei.

Daca salariatul ar lucrat in weekenduri are dreptul la spor de weekend negociat prin CCM sau CIM si alte doua zile libere consecutiva din saptamana drept repaus, asa cum prevede Codul muncii. (48 de ore in total, fara munca in decursul lor).


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024