ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca de 30 ore/saptamana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va solicit consultanta in urmatoarele privinte:
1. - in cazul in care salariatul a incheiat cu angajatorul un contract individual de munca cu o norma fractionata de 30 h/ saptamana distribuite in mod inegal pe pontaj in cursul acesteia, in situatia in care norma de lucru nu este realizata integral in cursul satamanii, respectiv salariatul a lucrat intr-o saptamana 24h in loc de 30 h, cum vor fi evidentiate in statul de plata si in pontaj?
-salariatul trebuie platit pentru cele 24 de ore lucrate sau pentru cele 30 h saptamanale prevazute in contractul de munca?
-daca trebuie platit pentru cele 30h saptamanale prevazute in contract pentru ziua in care nu a lucrat i se poate acorda liber platit?

2. - in cazul in care salariatul a incheiat cu angajatorul un contract individual de munca cu o norma fractionata de 30 h/ saptamana, cum i se va calcula norma zilnica?

3.- in cazul in care salariatul a incheiat cu angajatorul contract individual de munca cu o norma fractionata de 4 h/zi, 20 h saptamana iar din data de 15 ale lunii i s a intocmit act aditional de 30 h /saptamana, cum i se va calcula norma de lucru pe zi respectiv salariul lunar brut.

Gabriela Nadolu
 User  Gabriela Nadolu
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2014
1.Poate fi suspendat contractul de munca cu cocediu fara plata pentru ziua nelucrata .Nu aveti motiv sa platiti ca zi libera platita.Salariul il calculati pe baza pontajului, daca salariatul nu este prezent la munca, corect nu poate fi platit.
2.Daca in CIM ati trecut program inegal din cate inteleg, programul de lucru poate fi diferit de la o zi la alta cu conditia ca pe saptamana sa efectueze cele 30 normate.Poate sa lucreze de exemplu 2 zile cu cate 12 ore, o zi cu 6 ore.
Este de evitat aceste tipuri de modificari.Orice se poate, dar trebuie sa urmariti atent calculul salariului pe baza actului aditional intervenit in cursul lunii.Sigur in afara de norma de lucru se modifica sigur si salariul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marina Florina
 User Marina Florina (HR & Payroll Specialist, SC Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara SA)
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2014
1. Un salariat trebuie sa realizeze norma de lucru pt care a fost angajat. Deci, daca salariatul a lucrat doar 24 ore/sapt nu prea aveti cum sa il platiti 30 ore/sapt. Liberele platite se acorda in cazul efectuarii de ore suplim, iar in cazul cim cu timp partial exista interdictia de a efectua ore suplim, in caz contrar considerandu-se cim cu norma intreaga.
2. 30 ore/sapt.... Rezulta 120 ore/luna...pt un sakariu de 850 lei/luba, avem 5,059 lei/ora* 120 ore/luna... 607 lei lunar.
norma zilnica o calculati functie de cate zilr lucreaza /luna..de ex. X zile a cate y ore.
3. In primul rand va cam incurcati sa-i modificati norma de lucru in mihlicul lunii. O sa aveti batai de cap la declaratii, aduca cei de la conta. Pe statul de plata salariatul ar trebui sa apara cu doua pozitii, una cu 4 ore/zi pana in 15 iar cealalta cu noua nirma de lucru. Eu v-as sugera sa faceti aceste modificari cu inceoutul lunii.
calculul sakariului brut lunar il aveti la pct 2.
spor sa aveti.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024