ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Corectie Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In data de 2.04.2012 durata contractului de munca al unei salariate a fost modificat din durata determinata in durata nedeterminata, iar apoi i s-a suspendat contractul pana pe data de 2.10.2012. Modificarea si suspendarea au fost inregistrate in Revisal in timp util. Zilele trecute, conducerea institutiei s-a razgandit si vrea sa anuleze modificarea contractului din durata determinata in nedeterminata, suspendarea ramanand in vigoare. Este corect daca in Revisal se face acum corectie la durata contractului revenind la durata determinata tinand seama de faptul ca acest contract este suspendat sau cum ar trebui facut si ce data ar trebui trecuta? Ce acte sunt necesare in opinia dumneavoastra pentru asa ceva?
In speranta ca voi primi un raspuns la aceasta problema, va multumesc anticipat.

Adaugata in: Resurse umane
Claudia Popescu
 User  Claudia Popescu
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Claudia Popescu la 15 Mai. 2012
Nu prea aveti cum, revisal nu va permite sa operati astfel de modificare tocmai pentru ca nu ar respecta temeiul legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Popescu
 User Claudia Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mai. 2012
Va multumesc mult pentru raspuns. Stiu ca este perfect adevarat ceea ce spuneti, tocmai de aceea va intreb daca nu exista totusi modalitatea de a face corectie si de a reveni la situatia initiala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
In primul rand un contract pe durata nedeterminata nu poate fi transformat in contract pe durata determinata, este ilegal. In mod normal contractele se incheie pe perioada nedeterminata, iar cele pe perioada determinata numai in conditiile legii. Odata facuta aceasta modificare, in cazul de fata, din determinat in nedeterminata, cu semnarea unui act aditional si operarea lui in Revisal nu puteti sa o anulati pur si simplu. In plus, Revisal nu va permite o astfel de operatiune. Ar fi necesara incetarea acualului contract in baza unui motiv legal si incheierea unui nou contract.

In plus, asupra unui contract suspendat nu se pot opera modificari. Numai dupa incetarea perioadei de suspendare contractul poate fi supus modificarilor, in conditiile legii.

Art. 49
6 In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024