ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum procedez daca sunt insarcinata cu al doilea copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil, iar pe 9 iulie se fac 2 ani. Intre timp am ramas gravida si ar trebui sa nasc in prima jumatate a lui septembrie. In conditiile in care relatia cu patroana s-a stricat inca de la prima sarcina, deci nu incape vorba sa ma intorc la servici, cum procedez cu perioada dintre iulie-septembrie incat sa beneficiez din nou de indemnizatie crestere copil?
Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Victorina Cristian
 User  Victorina Cristian
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victorina Cristian
 User Victorina Cristian
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Feb. 2014
Va multumesc din suflet pentru raspuns!
O seara placuta!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2014
Angajatorul dvs nu are voie sa va concedieze timp de 6 luni de la reveirea din concediul pentru crestere copil cat timp nu apare o procedura de faliment sau reorganizare judiciara sau daca nu ati beneficiat deja de acest tip de protectie (OUG 111/2010 este baza legala pentru aceste lucruri). Din acest punct de vedere ar trebui sa nu apara probleme. Puteti eventual sa intrati in medical imediat dupa CIC si apoi in concediul pentru sarcina si lauzie, iar dupa finalizarea perioadei de lauzie sa intrati in crestere copil pentru cea de-a doua nastere.

Pentru al doiea CIC indemnizatia se va calcula pe baza indemnizatiilor realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii.

Din perspectiva salariatei insarcinate, odata ce anuntati in scris angajatorul referitor la starea dvs fiziologica, acesta nu va poate concedia pe durata sarcinii, cu exceptia situatiilor de faliment, reorganizare judiciara sau in cazul dizolvarii angajatorului. Ceea ce inseamna ca odata cu revenirea din CIC si anuntarea sarcinii, chiar si in cazul in care ati beneficiat deja de cele 6 luni de protectie pentru o nastere anterioara, angajatorul nu va poate concedia conform Codului muncii si a OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024