ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Pentru cineva care lucreaza la stat, are 20 zile lucratoare preaviz si vrea sa demisioneze cu data de 09.05.2013, care este data la care trebuie sa depuna cererea de instiintare a angajatorului? Data de 08.05.2013 este ultima zi de munca? Atunci se inmaneaza si decizia?

Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Ioana Pop
 User  Ioana Pop
a intrebat la 07 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ioana pop la 08 Apr. 2013
Zilele de 2 si 3 mai se vor recupera pe 13 si respectiv 20 aprilie 2013, zile care sunt cuprinse in preavizul amintit de dvs. Nu sunt o suspendare a contractului de munca ca sa duca la prelungirea preavizului, ci zile libere acordate in baza unui act normati. Iar data de 6 mai este zi de sarbatoare legala, a doua zi de Pasti, si nici acesta zi nu duce la suspendarea CIM. Este acordata in temeiul Codului muncii. Bugetarii au in plus doar 2 zile libere fata de cele legale deja.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Pop
 User Ioana Pop
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2013
Dar este vorba despre zilele nelucratoare din 2.3 si 6 mai.....cererea ar fi trebuit facuta in data de 04 sau 05 aprilie?,,,nu asa e corect?.multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Din data urmatoare celei in care salariatul depune demisia incepe sa curga perioada de previz de 20 de zile lucratare. Ceea ce inseamna ca daca salariatul doreste sa inceteze raportul de munca in data de 09.05.2013, demisia va trebui depusa in data de 10.04.2013, iar preavizul va incepe sa curga din data de 11.04.2013. Data incetarii va fi prima zi din care salariatul nu va mai presta activitate, fiind zi nepontata, ultima zi lucrata si pontata fiind si ultima zi de preaviz, adica 08.05 respectiv. In data de 09.05 se va emite decizia de incetare si se va opera in Revisal in aceesi zi, cu transmiterea ei catre ITM. Tot in ziua incetarii ar trebui sa i se inmaneze salariatului si o adeverinta de vechime, plus o fisa de lichidare din care sa reiasa ca nu exista datorii neachitate intre cele doua parti.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024