ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Eliberare adeverinta de vechime in munca pt salariati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Suntem in numar de 6 salariati care nu au mai lucrat din anul 2011 respectiv 2012 la o societate, iar incepand cu data de 1.11.2011, data la care nu s-a mai operat in cartile de munca de catre ITM si pana cand a intervenit decizia de incetare a activitatii, angajatorul nu a eliberat adeverinte de vechime in munca.

Specific faptul ca angajatorul are un caracter agresiv, violent si razbunator fata de toti acesti salariati de la disponibilizare si pana in prezent, motiv pentru care noi pt evitarea oricaror conflicte nu ne puteam prezenta personal pt a ne ridica adeverintele si am decizia sa inaintam o scrisoare catre angajator prin care solicitam trimiterea adeverintelor la adresele de domiciul pt fiecare angajat in parte.

Angajatorul ne-a trimis raspuns prin scrisoare recomandata prin care specifica ca nu le poate trimite prin posta, cauza fiind costurile care ar trebuii efectuate de societate, aceasta aflandu-se in insolventa, iar el solicita imprealabil o programare la telefon cu mentiunea expres cate o persoana pe zi. In esenta, daca angajatorul dorea stingerea conflictului pe cai pasnice si evitarea costurilor trimiterii adeverintelor, ar fii putut pune in scrisoarea trimisa de aceasta fara numar de inregistrare,recomandata cu confirmare de primire pe care a trimis-o la cererea noastra,dar el doreste de fapt sa ne umileasca verbal,poate si fizic, nu este exclus, sau poate si fabricarea unor scenarii de care a fost in stare si in trecut, si oricum eliberarea adeverintelor nu o va face. In aceasta situatie ce ne sfatuiti sa facem ca sa nu ne deplasam personal pt obtinerea adeverintelor, desi eliberarea adeverintelor era in obligatia angajatorului in momentul disponibilizarii.

Va multumim si asteptam raspunsul dumneavoastra!

Adaugata in: Resurse umane
Liliana Lili
 User  Liliana Lili
a intrebat la 02 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2013
Angajatorul nu este obligat sa va trimita prin posta aceste documente, in mod normal ele se inamaneaza personal salaraitului, fiind transmise prin posta doar in cazul in care acesta nu se poate deplasa din varii motive sau daca s-a agreat astfel intre parti.

Daca angajatorul refuza intocmirea lor, puteti sesiza inspectorii ITM, fiind incalcata de catre angajator obligatia legala de a elibera documetele in cauza.

Incercati sa mergeti insotita, cu cineva apropiat, ca sa va asigurati ca nu patiti nimic, mai ales ca spuneti ca ar putea recurge chiar la violente acest angajator.

Daca aveti dovezi referitoare la eventuale atacuri violente de natura fizica, incercati si o plangere la politie.


Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu alexei delimart adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024