ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legislatia muncii codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de contractul individual de munca, cu timp partial. Pot angaja un salariat cu functie de conducere( director economic) cu timp partial, 4 ore?
Care este perioada de proba ? 120 zile calendaristice?
2. daca un angajat are un contract individual de munca , 8 ore la o alta societate , poate sa mai aiba si alte contracte de munca, cu norma intreaga, sau partial, la alta societate? cate?

va multumesc


Julieta Gheorghe
 User  Julieta Gheorghe
a intrebat la 30 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
1. Da, sigur ca puteti. Nu aveti limitari legale in acest sens. Perioada de proba pentru pozitiile de conducere este de maxim 120 de zile calendaristice asa cum prevede Codul muncii republicat, ceea ce inseamna ca puteti negocia si o durata mai mica, daca doriti, dar nu mai mare de atat.

2. Da, sigur ca poate, in temeiul art. 35 din Codul muncii poate realiza cumul de functii la acelasi angajator sau angajatori diferiti prin incheierea unor contracte de munca diferite pentru fiecare pozitie in parte, cu salariul si fisa postului corespunzatoare. Cat timp nu exista interdictii legale privind cumularea respectivelor functii sau nu se ajunge la conflict intre ele, este perfect.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024