ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada de proba si majorare de salariu.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. La o persoana care are mai multe contracte pe perioada determinata, la aceeasi firma se mai precizeaza in contract de fiecare data perioada de proba? Sau decat la primul contract. Mentionez ca nu sunt prelungite contractele prin Act Aditional.
2. Cand se face majorarea de salariu de exemplu cel din iulie 2014, se face prin decizie de majorare salariu sau act aditional?
3. Cand o persoana trece un coasigurat de exemplu pe mama, aceasta neinregistrand venituri, societatea trebuie sa plateasca, contributii suplimentare pentru persoana coasigurata trecuta de angajat?

Va multumesc!

Claudia Constantin
 User  Claudia Constantin
a intrebat la 23 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Constantin
 User Claudia Constantin
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
1. Fiecare contract de munca are propria lui perioada de proba, daca se opteaza pentru includerea unei astfel de perioade in contract. Nu puteti considera ca doua contracte de munca se supun perioadei de proba inscris in unul singur, sunt documente distincte.

Contractul de munca pe perioada determinata si perioada de proba sunt doua lucruri distincte. Primul este un document de angajare, iar proba este inclusa in acest document, indiferent de druata lui.

2. Pentru salariatii incadrati cu salariul minim se face prin decizie colectiva majorarea (sau individuala daca aveti numai un salariat), dat fiind faptul ca la baza modificarii sta un act normativ, este o impunere legala. Daca angajatii au deja salariu peste minimul legal de 850 si se doreste o majorarea lor peste aceasta limita, la baza ei va sta un act aditional pentru ca intr-un astfel de caz modificarea face obiectul negocierii intre parti. Asta daca nu exista coeficienti de ierarhizare in CCM intern care sa impuna majorarea tuturor salariilor.

3. Nu, nu se platesc contributii suplimentare. Persoana declarata in intretinere va putea beneficia de servicii medicale pe baza asigurarii de stat a salariatului.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024