ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada lucrata in strainatate constituie vechime in munca in Romania?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Perioada lucrata intr-un alt stat membru UE (Italia) constituie vechime in munca (pentru calculul sporului de vechime in munca) la angajarea in Romania intr-o institutie publica?
Multumesc.

Popescu Claudia
 User  Popescu Claudia
a intrebat la 14 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Gică Ungureanu la 18 Apr. 2016
LEGE Nr. 156 din 26 iulie 2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate
ART. 1 Statul roman asigura, in conformitate cu prevederile prezentei legi, protectia cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care lucreaza in strainatate.
ART. 2 Cetatenii romani care lucreaza in strainatate si carora nu le sunt aplicabile prevederile prezentei legi beneficiaza de masuri speciale de protectie, stabilite prin legile romane si straine sau prin tratate si conventii internationale la care Romania este parte, daca se afla in urmatoarele situatii:
a) sunt angajatii unor institutii publice straine care sunt organizate si functioneaza pe teritoriul altui stat decat Romania;
b) sunt angajatii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si reprezentantelor comerciale romane;
c) sunt angajatii unor organizatii internationale cu sediul pe teritoriul altui stat decat Romania;
d) sunt angajatii unor societati comerciale, persoane juridice romane sau straine, care efectueaza activitati de transport international.
ART. 3 (1) Guvernul Romaniei, prin autoritatile competente, va depune diligentele necesare pentru incheierea de acorduri, intelegeri, tratate sau conventii cu autoritati publice similare din alte state, in vederea stabilirii conditiilor de protectie a cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care lucreaza in tarile respective.
(2) Acordurile, intelegerile, tratatele sau conventiile incheiate potrivit alin. (1) vor avea la baza: a) principiul egalitatii de tratament; b) aplicarea clauzelor mai favorabile prevazute in legislatia romana, straina sau internationala la care Romania este parte.
(3) Prin acordurile, intelegerile, tratatele sau conventiile incheiate pe baza principiilor enumerate la alin. (2) se vor stabili cel putin: a) nivelul salariului minim; b) durata timpului de lucru si de odihna; c) conditiile generale de munca, de protectie si de securitate a muncii; d) asigurarea pentru accidente de munca sau boli profesionale, precum si pentru cele care intervin in afara procesului muncii.
In ceea ce priveste sporul de vechime in sistemul bugetar, pentru personalul incadrat in munca, conducerea unitatii poate aproba luarea in considerare pentru acordarea sporului de vechime in munca a perioadelor lucrate in alte sectoare decit cele bugetare, daca vechimea respectiva se apreciaza ca este utila realizarii sarcinilor si atributiilor ce-i revin.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gică Ungureanu
 User Gică Ungureanu (Profesor, Clubul Copiilor Roșiorii de Vede)
a raspuns userului adriana iancu la 22 Mar. 2016
Cum Doama!
Daca lucrezi in strainatate cu contract de munca nu se constituie vechime in munca?
Pai atunci de ce am aderat la atatea conventii!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2016
Nu.
Vechimea in munca, potrivit art 16 din Codul muncii este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024