ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
in 15 octombrie am semnat o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor la solicitatea (obligat fiind de acesta ) angajatorului cu data de 31.10.2013. In perioada 29.10-07.11 am avut concediu medical astfel ca doamna de la resurse umane nu a inchis contractul cu 31.10 ci cu 08.11.2013. Mi-au platit zilele de medical din octombrie si acum am primit urmatorul raspuns de la HR:
"Contractul d-lui Dragan a incetat pe 31.10.2013 cu art. 55b (acordul partilor). Atasata aveti cererea semnata de acesta.

Firma nu are obligatia sa plateasca vreun concediu medical dupa aceasta data. Doar perioada de preaviz se prelungeste in cazul unui concediu medical. Acordul partilor nu implica preaviz.

În ceea ce priveşte dispoziţiile legale aplicabile, un contract individual de muncă nu poate fi suspendat de drept în tem.art.50 lit.b din Codul muncii atâta timp cât părţile au convenit ca relaţiile de muncă să înceteze la o anumită dată. De aceea, potrivit art.55 lit.b din Legea 53/2003 data de încetare a relaţiilor de muncă este 31.10.2013. O încetare ulterioară datei prevăzute în convenţia părţilor chiar şi datorită intervenirii incapacităţii de muncă ar însemna o încălcare a acordului de voinţă al părţilor. Atât doctrina cât şi practica sunt consecvente în a aprecia că un contract individual de muncă poate înceta prin acordul părţilor chiar şi în perioada incapacităţii temporare de muncă a salariaţilor."
In codul muncii nu am gasit inca un articol care sa ii dea dreptate doamnei respective.

Va multumesc pentru ajutor.

Stefan Dragan
 User  Stefan Dragan
a intrebat la 10 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Dragan
 User Stefan Dragan
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Dec. 2013
Buna ziua,
va multumesc pentru raspuns. In urma resolicitarii am primit un nou raspuns :

Buna ziua,



Ne sustinem punctul de vedere pe care vi l-am prezentat in e-mailul anterior. Astfel de situatii au fost nenumarate la Tribunal si s-a dispus in favoarea angajatorului pe considerentele amintite.

Am solicitat acum si punctul de vedere al D-nei Inspector *** de la ITM care mi-a confirmat ca informatile pe care vi le-am oferit sunt corecte.

Daca discutam de o demisie era o cu totul alta situatie."
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2013
Nu are dreptate doamna respectiva, este o utilizate abuziva a prevederilor legale sau poate doamna confunda incetarea cu acordul partilor cu o incetare de drept. Data de incetarea a CIM se decaleaza in mod normal, odata cu intrarea in concediu medical. Exceptie fac doar incetarile de drept, cand contractul de munca poate inceta pe parcursul perioadei de suspendare. Chiar in Codul muncii este prevazut acest lucru.

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Posibilitatea incetarii CIM de drept este mentioanta la art. 55 a), nu b), iar situatiile de acest tip se regasesc listate in continuare la art. 56.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024