ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

plata pentru 4 ore pentru a avea norma intreaga de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara
Sunt angajata la o firma cu contract de munca de 4 ore,locuiesc in sectorul 5,si as dori sa-mi spuneti daca se poate sa-mi platesc impozitul si toate darile catre stat,pe 4 ore ,ptr 450 lei brut (ptr a avea norma intraga de lucru),unde anume ma pot adresa,sa-mi dati va rog o adresa .un nr de telefon,si sa-mi spuneti cat ar trebui sa platesc ptr.cei 450 lei brut.

Teodora Duta
 User  Teodora Duta
a intrebat la 22 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2014
Deoarece aveti venituri din salarii, in bani, obtinute ?n baza unui contract individual de munca, sunteti asigurat in sistemul public de sanatate.
Impozitul se plateste conform Codului fiscal doar pentru veniturile obtinute, in cazul dv. remuneratia cuvenita pentru 4 ore.
In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca.Daca doriti sa va completati venitul asigurat puteti sa incheiati Contract de Asigurare Sociala cu Casa de Pensii Publice de Sector.
Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru asiguratii cu contract de asigurare o constituie venitul lunar asigurat, nu mai putin decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat si nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia.
Pentru anul 2014 nivelul minim al venitului lunar asigurat inscris in contractul de asigurare sociala este de 804,3 lei (35% din caştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale), iar nivelul maxim de 11.490 lei .
Contributia de asigurari sociale, in procent de 26.3%, se datorează de la data incheierii contractului,contributia lunara fiind in suma de 212 lei.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024