ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Posibilitate acordare indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: o doamna a avut contract de munca pe perioada determinata, timp de 2 ani, raporturile de munca incetand la data de 31/08/2010. In data de 01.08.2010, angajata naste. Cu data de 12.09.2010 beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului. La incetarea acesteia poate intra in somaj?

Adaugata in: Resurse umane
Chis Maria
 User  Chis Maria
a intrebat la 23 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Aug. 2012
Da, sigur ca da. Perioada de concediu crestere copil este luata in considerare pentru acordarea drepturilor prevazute in legea 76/2002 actualizata.

Art. 6 - OUG 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare:
(4) Perioada in care o persoana beneficiaza de concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.

Art. 34 - legea 76/2002 actualizata
(1^1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevazuta la alin. (1) lit. a), nu se iau in calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024