ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului si concediu maternal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am depus toate actele la servici pentru concediu de risc maternal. am fost in mai la doctorul de medicina muncii si abia in iunie am primit raportul de evaluare al medicului de medicina muncii. la munca m a trecut pe statul de plata in concediu de odihna in perioada 2 mai-22 mai 2014. iar de pe 23 mai pana cu zile pe 10 iunie au zis ca ma trec absenta din cauza ca nu am cum sa mai aduc vreun concediu si asta ca nu s au inteles ei cu actele, medicul de medicina muncii spune ca nu primise in mai documentele mele de la angajator, angajatorul spune ca a trimis. iar eu am cazut cu zilele 23 mai-10 iunie neacoperite. de la resurse acum mi au spus ca nu ma va afecta pentru indemnizatie de copil nici concediul de maternitate chiar daca ma trec absenta ,doar ca nu voi fi platita. si ca nici nu au cum sa ma dea afara. acum de pe 11 iunie voi putea intra in concediu de risc maternal fiindca pe 11 am primit acel raport de evaluare de la medicina muncii. ma va afecta acum cu ceva la contractul de munca sau la indemnizatia de copil?

Valentina Gudu
 User  Valentina Gudu
a intrebat la 12 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2014
Puteti incercat sa acoperiti zilele din luna iunie cu un certificat medical pentru boala obisnuita, vorbiti cu medicul de familie. Intr-adevar, nu ar trebui sa va afecteze la acordarea CIC si a indemnizatiei pentru ca se iau in considerare si fractiunile de luna cf. OUG 111/2010.

Art. 4
(1) ?n calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună ?n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele ?n care solicitanţii s-au aflat ?n situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună ?ntreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se ?nţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună ?n care persoana ?ndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ?n una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare dec?t cel prevăzut la alin. (2).

Concediul de risc maternal se acorda in baza unui raport de risc intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii si din care reies conditiile de risc in care lucrati plus recoamdarea pentru concediul de risc maternal. Cu acest raport mergeti la medicul de familie iar el va acorda concediul de risc. Daca ati lipsit de la locul de munca fara sa aveti niciun fel de acoperire pentru acele zile de absenta (medical obinuit, raportul de risc maternal pentru concediul aferent, concediu etc.) atunci e problematic.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024