ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reluarea activitatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna
In data de 08.10.2014 trebuie sa ma intorc la servici ca urmare a expirarii perioadei de concediu pentru crestere a copilului in varsta de 2 ani. Seful m-a anuntat ca nu m-ai are nevoie de mine si ca o sa intreu in preaviz de 20 de zile, dupa care intru in somaj.
Din cate am citit pe langa preavizul de 20 de zile, care trebuie sa fie platite 100% , avand contract colectiv de munca m-ai am dreptul la un salariu compensatoriu.
Intrebarea mea este cum se calculeaza salariul compensatoriu ???

VA MULTUMESC ANTICIPAT

Melania Zsigmond
 User  Melania Zsigmond
a intrebat la 03 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2014
Potrivit OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede in art. 25 alin. (2) ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate, in conformitate cu dispozitiile art. 25 alin. (3) din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit alin. (4) din acelasi articol, prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Compensatiile individuale care pot fi acordate la concedierea salariatilor de regula se negociaza in CCM la nivel de unitate. In lipsa acestuia, cuantumul acestora se trece in RI. Aceste compensatii pot fi la nivelul salariului brut pe unitate sau la nivelul salariului brut negociat de salartiat.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024