ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Responsabilitati post neconforme cu fisa de post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea speta: un angajat are o fisa de post pt o functie ce vizeaza un proiect, dupa ce s-a sistat acest proiect functia a ramas aceeasi, insa atributiunile s-au inmultit considerabil fara a se adauga vreun spor la salariu. Respectivul angajat, de aproximativ doua luni, are un alt sef, sef care solicita imposibilul fara a vedea dimensiunea activitatilor, iar cerintele sunt mai mult verbale si foarte evazive. In aceste conditii, in care angajatul nostru este mai mult decat solicitat atat fizic cat si psihic, se poate considera abuz in serviciu din partea respectivului sef? Sau hartuire la locul de munca din partea acestuia? Cum se poate apara angajatul de agresiunea sefului, dovada acestor agresiuni sunt doar email-urile, care asa cum am mai spus sunt foarte evazive, numai cine cunoaste problema intelege modul de abordare atat de agresiv al sefului.

multumesc anticipat

Mioara Baditoiu
 User  Mioara Baditoiu
a intrebat la 20 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mioara Baditoiu
 User Mioara Baditoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2014
va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2014
Orice forma de hzartuire o puteti raporta catre CNCD, printr-o petitie. Daca simtiti ca este vorba de o agresivitate sau un comportament discriminator din partea angajatorului, chiar si e-mailurile pot fi luate in considerare drept dovezi in cazul unei astfel de plangeri.

Referitor la fisa postului, atributiile trebuie sa corespunda functiei pe care este incadrat salariatul respectiv. Este adevarat ca in fisa de postului, in majoritatea cazurilor, apare la finalul listei de atributii si formularea "Alte activitati solicitate de seful ierarhic" dar acest alte activitati trebuie sa aiba legatura cu postul salariatului.

Iar daca vorbim de o supra-solicitare a angajatului aici se va pune problema respectarii conditiilor privind sanatatea salariatului si se ridica problema suprasolicitarii lui.

Recomandarea mea ar fi sa depuneti si o plangere la ITM - Directia SSM ca sa poata fi verificate si conditiile in care lucrati, daca va este sau nu pusa in pericol sanatatea.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024