ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

In Revisal au fost operati cativa ingineri cu codul cor de inginer productie, doar ca am observat ca codul cor de inginer productie se ocupa cu ceva metalurgie nu este in industria alimentara cu ce ne ocupam noi...
Mai nou am vazut ca exista aceasta functie de inginer in industria alimentara.
Va rog sa imi comunicati daca pana acuma au fost operati in revisal cu codul cor de inginer productie nu ca inginer in industria alimentara este vreo problema?
Ce a sputea face in acest caz?
Mi-am propus ca de luni sa le schimb codul cor in inginer in industria alimentara...este prea tarziu?

Adaugata in: Resurse umane
Brasoveanu Alina
 User  Brasoveanu Alina
a intrebat la 13 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului un actor Radulescu Mihai la 15 Oct. 2012
Depinde si cum ati adresat intrebarea catre ITM. "Sa mutati" un angajat la un alt punct de lucru se poate interpreta foarte usor drept o schimbare permanenta a locului de munca, personal si eu o inteleg la fel. Situatie in care cei de la ITM au dreptate: se intocmeste act aditional la CIM si se opereaza in Revisal, fiind o modificare pe care angajatul trebuie sa o accepte. Dovada acceptarii ei se face prin semnarea unui act aditional.

Totodata, delegarea nu se face verbal, ci prin ordin de delegare pentru primirea caruia angajatul trebuie sa semneze. Indiferent de modalitatea in care modificati locul de munca, temporar sau permanent, este necesara existenta unor documente doveditoare, fie ele acte aditionale, decizii sau ordine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Codurile COR au fost modificare prin Ordin al Ministerului Muncii, iar Revisal a fost automat actualizat, caz in care unele coduri si pozitii nu mai corespund intre ele.

Intocmiti o decizie colectiva in care specificati codurile COR modificate precum si functiile aferente lor, apoi operati modifciare in Revisal. Va fi necesar sa modificati si fisele de post. Cu angajatorii nu aveti de ce sa intampinati probleme legat de aceasta problema pentru ca codul COR nu este un element contractual si nu poate fi negociat, ci se modifica numai prin act normativ.

Daca insa in contractul de munca apare pozitia de inginer productie, atunci ca sa puteti opera legal o modificare a functiei in Revisal ar trebui sa intocmiti act aditional la CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Un Actor Radulescu Mihai
 User Un Actor Radulescu Mihai
a raspuns la intrebare la 13 Oct. 2012
Dati o decizie interna de aliniere a functiilor la nou COR, si explicati oamenilor ca nu este o schimbare de functie, ci doar una de titluatura conform noului cor. Dar nu inteleg un aspect, cand i-ati angajat, cine le-a atribuit functia de inginer productiein loc de inginer in industria alimentara?


Legat de ITM, nu cred ca ar fi vreo problema daca cumva invoca vreo eventuala greseala. Nici ei nu sunt foarte lamuriti cu multe. Eu lucrez la o firma de montare termopane, si i-am intrebat daca pot sa mut un angajat de la un punct de lucru cu mai putine comenzi pe zona arondata, la un punct de lucru din alt oras cu mai multe comenzi pe zona arondata - pentru 1 saptamana, si mi-au spus ca trebuie intocmite acte aditionale s.a.m.d, in conditiile in care inteleg ca in codul muncii se zice ca * delegarea pana la 60 zile se poate face unilateral , daca se doreste prelungirea ei peste termenul de 60 zile , atunci este nevoie de acordul salariatului *

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024