ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare contracte art.52 alin.3


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, trebuie sa suspend contracte conform art.52, alin.3 deoarece se reduce programul de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana pe o perioada mai mare de 30 de zile. Ziua va fi ziua de luni a fiecarei sapatamani cea in care nu se va lucra.
Intrebarea este daca in Revisal la Data inceput si Data sfarsit se pune toata perioada aceasta de o luna??? sau se suspenda doar ziua de luni in fiecare saptamana??
Iar daca va cadea o zi legala libera platita in aceasta perioada intr-o zi de luni se va plati?? Dar cei care vor aduce concediu medical ziua de luni se va plati?/
Va rog mult sa imi dati un raspuns!!
Multumesc

Ramona Junc
 User  Ramona Junc
a intrebat la 11 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mai. 2016
Inregistrarea in Revisal a modificarii timpului de lucru va fi operata pentru fiecare salariat in parte, in termenul prevazut de art. 4 lit. c din HG 500/2011 care prevede ca, suspendarile contractelor individuale de munca se inregistreaza in Revisal in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii si va fi tratata ca o suspendare de 1 zi.
Art. 53. Codul muncii (intreruperea sau reducerea activitatii angajatorului)
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Art. 52. [suspendarea din initiativa angajatorului]
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
Contractul fiind suspendat in ziua respectiva, nu se va plati nici CM, nici zi libera legala.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024