ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

transmitere Revisal, eronata!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
in data de 10 august mi-am depus demisia la locul de munca, zi de sambata dar in care acolo se lucreaza. Data specificata in demisie de inchidere a CIm-ului era 12 august. Am fost si inspector ITM la acea firma si am intrat pe Reges unde am constatat ca CIM-ul meu este inca activ si astazi, s-a facut o singura angajare in data de 6 august care a fost transmisa online dar, doar acea inregistrare! fara baza de date a intregului Revisal!
Mentionez ca pe data de 6 eram inca angajata la firma aceea dar altcineva a luat datele cu care a transmis Revisalul.
Ce este de facut? Eu figurez cu un CIM activ! Ca sa nu mai vorbesc despre celelalte greseli din Revisal si de transmitere....
Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Luena Luena
 User  Luena Luena
a intrebat la 27 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului luena luena la 27 Aug. 2013
Demisia nu trebuie acceptata, ea doar se inregistreaza de angajator, este obligat sa faca acest lucru. Intr-adevar nu se motiveaza dar se trece temeiul legal.

Depuneti sesizare catre ITM asa cum v-am sugerat si plangere in instanta pentru recuperarea drepturilor de natura salariala nacordatea la timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luena Luena
 User Luena Luena
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Aug. 2013
in demisie am mentionat art. 81 ali. 8, ba chiar am mentionat si motivele care m-au determinat sa demisionez prin acest articol desi stiu ca o demisie nu trebuie motivata. la cateva zile dupa demisie am fost cautata acasa de fan curier cu un plic de la aceasta firma...probabil ca era decizia de incetare CIM sau refuzul patronului in acceptarea ei. am fost plecat din Bucuresti nu aveam cum sa primesc acel plic. oricum am aflat si de o alta persoana ca a demisionat inaintea mea; si aceasta persoana figureaza activ in registrul electronic al angajatilor la ora actuala.
ma gandeam sa depun o sesizare la ITM deoarece am muncit suplimentar, apar in condica de prezenta si nu am fost platita. pontajele sunt aranjate: se lucreaza sambata cate 10 ore, in pontaj sunt trecute cate 5 ore. de luni pana vineri fetele lucreaza cate 6 ore iar in pontaj sunt trecute 8 ore. toata lumea a lucrat pe 24 iunie, s-a facut decizie pentru recuperarea acelei zile in 30 urmatoare dar nimeni nu a putut sa-si ia aceea zi liber sau sa-i fie cuiva platita 100%! m-am pontat in cele doua sambete lucrate si pe 24 iunie dar am fost obligata de catre patron sa sterg orele din acele zile. acest patron isi plateste angajatii cu salariul minim in CIM, comision de 10-25% la negru, la salariul negociat iar din acest comision le ia 24% TVA! eu sunt uluita!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului luena luena la 27 Aug. 2013
Daca nu ati primit decizia de incetare, contractul dvs inseamna ca nu a incetat si el se asteapta sa veniti in preaviz, probabil. Trebuie sa clarificati acest aspect cu el.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului luena luena la 27 Aug. 2013
In cererea de demisie trebuia mentionat acest articol de lege, ca sa fie totul in regula si ca angajatorul sa stie ca demisionati fara preaviz.

Nu este obligatoriu sa depuneti sesizare la ITM, nu apare nicaieri o astfel de impunere. Puteti sa depuneti direct actiune in instanta, banii cu titlu de creante salariale se pot recupera numai prin actiune in instanta. Aveti neovie de o hotarare judecatoareasca in acesata directie, pe baza careia angajatorul sa va acorde toate drepturile restante.

Puteti depune sesizare la ITM pentru sanctionarea angajatorului ca urmare a nerespectarii prevederilor legii si a contractului de munca. Dar, din nou, nu sunteti obligata de nicio lege sa o faceti.

Orele suplimentare ar trebui sa apara in pontaj, la fel si munca in weekend.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luena Luena
 User Luena Luena
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Aug. 2013
am demisionat cu art. 81 alin. 8, deoarece patronul nu a respectat ceea ce si-a asumat prin semnarea CIM-ului meu. in astfel de situatii, nu ma poate obliga sa efectuez vreun preaviz. nu mi-au fost platite orele suplimentare lucrate in zilele de sambata dar nici orele suplimentare lucrate in ziua de 24 iunie, de ex. in plus, nu mi-a fost platit salariul la data stabilita in CIM. mai sunt cateva aspecte pt. care am demisionat prin acest art.
important este ca eu apar inca in revisal ca fiind angajata!
pe 9 septembrie va trebui sa-mi plateasca ultimii bani si binenteles orele suplimentare la care nu am de gand sa renunt, mai ales ca am semnat condica si am avut activitate inclusiv pe mail-ul firmei. de altfel exista si camera de laut vederi la intrare, deci se poate vedea cand am venit si cand am plecat. in cazul in care nu-mi vor da toti banii care mi se cuvin, ii voi actiona in judecata. dar mai intai va trebui sa le fac sesizare la ITM, nu-i asa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2013
Operarile gresite in Revisal se sanctioneaza de catre inspectorii ITM, puteti solicita un control la sediul angajatorului pentru acest lucru. Presupun ca ati activat ca Inspector Resurse Umane la aceasta firma, dar poate gresesc. Inspectorii ITM nu prea obisnuiesc sa lucreze si in privat, prin cumul.

Referitor la contractul dumneavoastra, din cate spuneti ati inaintat o cerere de demisie, ceea ce inseamna ca ar trebui sa respectati preavizul negociat prin CIM, iar incetarea ar urma sa aiba loc dupa expirarea lui. Preavizul incepe sa curga din ziua imediat urmatoare celei in care ati depuns si vi s-a inregistrat demisia iar duarata lui maxima este de 20 de zile lucratoare pentru pozitiile de executie, respectiv 45 pentru cele de conducere, cf. Codului muncii.

Ce ati solicitat dvs echivaleaza cu o incetare prin acordul partilor, dar pentru ca aceasta sa aiba loc angajatorul trebuie sa aprobe o astfel de cerere, nefiind insa oobligat sa o si faca.

Nu se transmite tot Revisal daca nu este nevoie, se transmit doar modificarile care apar in privinta salariatilor noi sau deja existenti. Se genereaza un Registru nou care sa contina doar datele noului salariat, nu si ale celor deja raportati la ITM. Doar daca apar modificari prin decizii sau acte aditionale asupra contractelor lor se vor trimite si ele catre ITM. Dar nu se trimite intregul Revisal pentru o singura angajare. Aici chiar nu imi dau seama care ar fi gresala.




Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024