ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se realizeaza mutarea unor contracte in cadrul aceluiasi angajator?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi explicati cum se realizeaza mutarea contractelor de la un punct de lucru la altul (puncte de lucru cu CUI diferit) ale aceluiasi angajator.
Se creaza cumva la sectiunea angajator, o "noua" societate cu CUI-ul de la punctele de lucru?

Concret societatea noastra are:
- sediul social cu adresa x si CUI specific
- punctul de lucru A cu adresa lui si un alt CUI
- punctul de lucru B cu adresa lui si CUI-ul lui

Pana acum toti salariatii au fost inregistrati pe sediul social, iar acum inteleg ca trebuie impartiti salariatii pe punctele de lucru unde lucreaza fiecare.

Cum se rezolva acest lucru? Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Resurse umane Revisal
Brindusa Eu
 User  Brindusa Eu
a intrebat la 05 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2016
Daca punctul de lucru are peste 5 angajati si i s-a atribuit cod fiscal separat de firma mama, acest cui separat foloseste doar pentru a fi luat in evidenta ca platitor de venituri din salarii la administratia financiara unde este inregistrat punctul de lucru.
Conform art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare obligatia de a infiinta si transmite registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) revine angajatorului(societatea comerciala).
Conform alin. (3) al aceluiasi articol, angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.
Prin urmare, daca delegati punctului de lucru competenta incheierii contractelor individuale de munca, veti putea delega acestuia si competenta infiintarii registrului. In acest caz, registrul general de evidenta a salariatilor va fi transmis la inspectoratul teritorial de munca in a carei raza teritoriala isi are sediul punctul de lucru.
Dar, mutarea salariatilor din aplicatia tehnica a registrului general de evidenta a salariatilor ce apartine sediului social in aplicatia tehnica a punctului de lucru, nu este permisa de program.
Asadar, practic nu se pot muta salariatii dintr-un registru in altul.
In aceasta situatie va rog sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca in raza caruia va desfasurati actiavitatea pentru o solutie in acest sens.
O solutie ar fi, de a tine evidenta tuturor contractelor individuale de munca prin registrul general deja infiintat la sediul principal.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024