ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

act aditional la contractul individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost avansat de la nivelul de lucrator desemnat SSM la Sef Serviciu Intern de Prevenire si Protectie in domeniul SSM(securitate si sanatate in munca).Acest lucru trebuia sa genereze un act aditional la Contractul Individual de Munca sau nu e necesar?
multumesc

Liviu Popescu
 User  Liviu Popescu
a intrebat la 10 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liviu popescu la 26 Mai. 2014
Poate nu m-am facut inteleasa, asa ca mai incerc o data: numirea ca lucrator SSM se face prin decizie a angajatorului asa cum prevede legea SSM 319/2006 republicat. Nu se incheie niciun act aditional la CIM pentru ca nu se modifica nimic din CIM. A,m spus deci ca NUMIRE lucratorului se face prin decizie. Ceea ce inseamna ca nu si Seful serviciului SSM poate fi numit de angajator. Pentru o astfel de functie este necesar act aditional la CIM pentru ca ea este ocupata cu norma intreaga in anumite conditii indeplinte se salariat.

Daca este vorba de numirea dvs drept Conducator al locului de munca, avand atributii SSM atunci numirea este corect facuta prin decizie. Discutati cu angajatorul sa nu fie vorba de o denumire folosita gresita sau explicata gresit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Liviu Popescu
 User Liviu Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2014
Eu am fost numit prin decizie a angajatorului ca lucrator desemnat SSM(firma avea sub 250 de angajati),iar acum am fost numit tot prin decizie a angajatorului Sef Serviciu Intern de Prevenire si Protectie in domeniul SSM.Aceasta noua decizie nu trebuia sa genereze un act aditional la Contractul Individual de Munca(doar s-a schimbat incadrarea) sau nu e necesar acest lucru.
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Se incheie un act aditional la fisa de post prin care se introduc atributiile noi specifice desemnarii pentru SSM. Numirea dvs ca lucrator SSM se face prin decizie a angajatorului asa cum prevede legea, nu face obiectul negocierii deci nu se bazeaza pe un act aditional la CIM. Si nu vi se modifica functia de incadrare pe care o detineti deja, ci vi se atribuie un rol conform pregatirii in domeniul SSM, pe baza legii aplicabile.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024