ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

asiguare de sanatate la stat pentru angajatii la firme private


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


-ca angajat la o firma privata beneficiez implicit de asiguare de sanatate la stat, deoarece platesc din salariu CAS, exact ca un functionar public ?
-deci ca angajat la o firma privata imi pot efectua analize gratis/partial gratis conf. legislatiei considerate necesare de catre medicul de famile si diverse investigatii medicala gratis pe baza trimiterilor medicului de familie la medici specialisti ?

Liliana Suciu
 User  Liliana Suciu
a intrebat la 16 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2014
Da, sunteti asigurata la sanatate, dar pentru ca vi se plateste CASS si nu CAS. Acesta din urma este contributia pentru pensii. Pentru orice salariat incadrat cu contract individual de munca, indiferent de tipul unitatii - de stat sau private -, se platesc anumite contributii obligatorii, printre care si cele pentru sanatate.

Da, puteti beneficia de pachetul de serivicii pus la dispozitie de Casa de Sanatate, in limita bugetului alocat. Medicul dvs de familie va sti unde sa va trimita sa le faceti pe baza asigurarii.

Rugamintea ar fi sa nu repostati intrebari, fie ele sub alta forma dar cu acelasi subiect, ci sa vedeti raspunsuruile acordare deja la intrebarile postate de dvs anterior, de exemplu: http://clublegislatiamuncii.manager.ro/sanatate-si-securitate-in-munca/angajarea-la-o-firma-private-presupune-obligatoriu-si-o-asigurare-de-sanatate-30063.html

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024